Twingly statistik

tisdag 4 juni 2013

Hundra hus 2013: Nr 31 Carolinahallen i Malmö
En bit från Malmö Central, mitt emot Caroli kyrka och Caroli city ligger kulturkvarteret Sankt Gertrud, med delar från 1500-talet, snyggt upprustat och i dag ett populärt konferens- och kulturcentrum.
I Sankt Gertrud, som består av tre kringbyggda innergårdar, finns konferens- och möteslokaler, restauranger, fik och Pub Kuntze där Malmös legendariske rockstilsikon Dr Rock arrangerar konserter året om, sommartid på den underbara innergården.
Huset bredvid den innergården är Carolinahallen, som blir nummer 31 i min del av Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013, och syns på bilderna ovan.
Bakom den kanske inte så imponerande fasaden döljer sig en konferenslokal med plats för 320 sittande eller 400 minglande deltagare.
Sankt Gertrud ligger lite bredvid de populäraste handels- och gågatestråken i Malmö, men är väl värt ett besök.
Och jag tänkte återvända till det här i Hundra hus 2013 så småningom.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

BP sa...

Jag gillar St. Gertrud. Påminner mycket om några kvarter här i Stockholm, som också ligger "mitt i smeten".
Kul att du visar ett "annat" Malmö för oss läsare. Den enda byggnaden jag kände innan är Turning Torso, åsså Malmö Stadion och ishockeyrinken;-)

Karin sa...

Så härligt att se bilder från de här kvarteren. Där är jag då och då på konferens. Dessutom hade jag mitt första arbete (efter studenten) strax intill, närmare bestämt på Skånes Turisttrafikförbund. Det var i korsvirkeshuset vid Caroli city. det fanns även en bank i huset på den tiden.

anemonen sa...

Vilket ärevördigt tjusigt hus.

Susanne sa...

Ja, just det, det var ju där jag var för någon månad sedan - på just ett seminarium. :)