Twingly statistik

torsdag 6 juni 2013

Tema fredag 7 juni: Sverige/Mångkulturellt


Torsdag den 6 juni och Sveriges nationaldag; till i morgon vill Sinneskatten/Carina ha bilder på fredagstemat Sverige/Mångkulturellt.
Jag ska villigt erkänna att jag inte varit ute på något nationaldagsfirande; jag vet inte, det känns lite ljummet och inte så lockande för min del.
Därmed inte sagt att jag tycker det är fel att fira denna dag; den som känner för det ska förstås göra det (så länge det inte slår över i nationalistiska brösttoner).
Så min bild kommer från Malmö folkets park för en vecka sedan, när den skotska rockgruppen Glasvegas gav en gratiskonsert där.
Jag tänker så här: Folkets park är något ursvenskt, och Malmös är landets äldsta folkpark.
Den är också en mötesplats för folk och kulturer av många slag, inte minst i Moriska paviljongen som syns bakom en del av folket som kollar Glasvegas.
Moriskan var klar 1902 och den är ett riktigt mångkulturcentrum.
Fler bilder på temat finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

14 kommentarer:

Violen sa...

Folkparken är ett bra exempel på en mångkulturell mötesplats! Kul att höra lite om Moriska paviljongen! Visste inte att det finns en sådan i Malmö!

Mias Mix sa...

Jättebra tolkning! Som sagt, folkparker är väl ursvenskt och Malmö är väl en väldigt mångkulturell stad :) Har inte heller firat någon nationaldag idag...

B i r g i t t a sa...

Bra val för temat! Vi firade dagen med en tur och lunch i Botaniska trädgården i Lund. En underbar dag blev det!

http://budapestcityphoto.wordpress.com/2013/06/06/ice-cream-for-any-choices/

Semester & Mat sa...

Var inte heller ute på något firande av nationaldagen igår. Tror nog inte ens att jag varit det någon gång.
Varit en hel del skriverier senaste åren om hur den ska få firas. Men klart den ska få firas, bara det inte går i överstyr.

Ha en fin dag!

Flanören... sa...

Fin tolkning av temat.
Det har hänt mycket i Folkparkerna på 50 år.
I Trollhättans Folkets Park kunde man i bästa fall träffa Tyska sjömän på 60-talet.
Ha det gôtt.

Leovi sa...

Happy day of Sweden, have fun a lot!

Anonym sa...

Jag tycker inte att det är något fel att fira nationaldagen. I Sverige har det nästan blivit ett skällsord, tycker det är på tiden att vi tar tillbaka vår dag från eventuella högerröster. Alla kan fira, både infödda och nysvenskar. Vi har ett fint land som vi ska vara stolta över. Ha det gott!

Eva Trillian sa...

Folkparken är verkligen en ursvensk plats för möten mellan människor av alla slag. En bra tema.plats!

Anita - Malta sa...

En perfekt tolkning ! Folkparkerna hemma i Sverige är väl som du skriver ursvenskt. Visste inte att Malmö folkpark var så gammal och Moriska paviljongen har jag aldrig hört talas om. Alltid intressant att få veta lite mer.
Ha en skön weekend !

Annemor sa...

Flott tolkning :)
God kveld til deg.
Mormor

Freja sa...

Härlig tolkning! Jag har samma inställning som dig till firandet. Jag firar inte själv, men tycker det är helt OK att de som vill får göra det, så länge firandet är välkomnande och inte exkluderande!

BP sa...

Tack för den runtvandringen på din hemmaplan. Snart "kan" jag Malmö:-) Du är en fena på att kombinera bild och informativ text så att man som läsare verkligen befinner sig på platsen.

PS. Du är ju pensionär nu. Å alla vet väl att penschisar är så upptagna att de inte hinner med nå't över huvudtaget;-) DS.

Nett sa...

Folkparker, så synd bara att de försvinner allt mer.

Anni sa...

Ditt bidrag fick mig att googla en del, min morfar och styvmormor hade nämligen en kolonilott någonstans i Malmö som de var tvungna att överge på 70-talet(?) och jag har länge trott att det berodde på att det skulle byggas en folkpark där. Vilket förstås var helt fel, men frågan är om det kan ha legat ett koloniområde nära folkparken? Att det är därför jag kombinerar dessa två? Får se om jag kan få mamma att minnas något, själv minns jag bara höga häckar mellan lotterna som skapade spännande miljöer för oss barn - undrar just om det också är ett felaktigt minne ...

Tack för att du satte snurr på mina tankar mitt i natten!