Twingly statistik

fredag 25 november 2011

Tema fredag den 25 november 2011: Längtan


Fredag igen, den 25 november, och dags för ett fredagstema hos Carina/Sinneskatten: Längtan.
Längtan är lite lurigt tycker jag, eftersom det uttrycker lite av en otillfredsställelse med läget som det är.
Man kan längta till sommar och värme när det är kallt och mörkt, men samtidigt är det ju synd om man ska uppleva att all den tid man då går och längtar känns rätt meningslös.
Ändå kan jag just den här tiden på året, i allra mörkaste november, känna att jag längtar till ljusare dagar igen. De där dagarna då jag kan se fina solnedgångar från köksfönstret.
Men jag försöker göra det bästa av även den här årstiden och så vet jag ju att det i dag är mindre än fyra veckor till vintersolståndet då det så sakta vänder igen och går mot ljusare tider.
Fler bilder på temat längtan finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

17 kommentarer:

Leena sa...

Kloka ord, och en fin bild. Visst, så är det, och i varje stund (ja, kanske inte riktigt varje;)) finns det något att uppleva om än inte att njuta av. Men det är ändå livet som pågår. Och det ska vi leva i nuet, inte i längtan efter något annat.
Ha en fin första advent!

Ingrid sa...

Det var ett vackert foto och längtan att ljuset ska komma tillbaka har vi väl lite till mans.

Ha en fin fredagskväll!

Anitas Blogg - Malta sa...

Längtan är bra om man vet att den kommer att uppfyllas. Då har man något att se fram emot. Att längta efter något man vet att man aldrig får uppleva är värre. Längtar också efter ljusare tider och vi vet ju att det vänder alldeles strax. Ja, då menar jag solen upp och nedgång naturligtvis. När världsläget vänder åt rätt håll vet vi ju inte. Om det vänder ?

Pysselfarmor sa...

Jag tycker att längta är bra. För tänk om man inte hade något att längta till alls?!! Det behöver inte betyda att man inte är nöjd med nuläget tycker jag. Jag trivs där jag är, där jag bor, där jag har min familj, men jag längtar ibland till gården och till tystnaden. Men när jag varit där en tid så längtar jag neråt stadens brus igen.

Kerstin: sa...

Ja visst kan vi behöva lära oss att leva i nuet. Dagens människor är alltid på väg. Tex börjat planera nästa semester innan vi har avslutat årets semester. Men längtan är ju också viktigt. Den för oss framåt.

Jag längtar också efter ljusare tider. Men som sagt, om 4 veckor så börja det att vända :=)

Ha en skön helg!

Leovi sa...

Beautiful sky with pinkish tones and those pretty orange-yellow. Happy weekend.

anemonen sa...

Åh det gäller att ta till vara på varje dag. Ingen dag får gå till spillo. Varje dag skall vara en fest i den mån det går. Skratta och ha roligt och gör vad som faller en in. Lev livet idag.....:D
Men längtan vill jag inte var utan. För hur ljuvligt är det inte när längtan går i uppfyllelse...

Annelie Esséus sa...

Visst längtar jag också efter ljusare dagar!

Skaparglädje sa...

Visst saknar man ljuset den här årstiden.

Nett sa...

Rätt så skön längtan att vet aatt det vänder snart :)

4U2 sa...

Du har absolut rätt, leva i nuet, det borde vi göra :) Fin bild det där!

Anki sa...

Du har rätt i att man ska göra det bästa av just den tid som är... men längtan kan man känna. Delar din längtan efter ljuset.

Mona sa...

Vackert att se solen gå ned. Det är tröstefullt att veta att vänder snart.

Anni sa...

Jag kan tycka att längtan också är att se framåt, även om man lever i nuet. Men jag har samtidigt vänner som varit med om så hemska saker i livet att de inte längre har varken längtan eller drömmar.

Min längtan efter ännu en konsert med Bruce känns inte som någon otillfredsställelse med dagsläget direkt. Och om du får biljetter över denna gång vet du ju vem du ska höra av dig till!

Kjell E sa...

Gärna vår och sommar, men först en rejäl vinter. Då behöver man inte gå och längta så länge mellan "dagsen".
Fin bild.
Ha det bra.
Vilket näringsställe fick äran att ha dig som gäst, adventskvällen?

Anonym sa...

Klokt sagt!
Alltöf ofta längtar vi till något annat, istället för att stanna upp och se det som är runtom oss. Fin bild delar du med dig av oxå!
=o)

Christina sa...

Hej, håller med dig..bäst att vara här och nu trots att det är mörkt och grått..men visst kan jag längta....solnedgångar eller uppgångar är underbara..ha en fortsatt fin vecka.

/Christina