Twingly statistik

torsdag 21 augusti 2008

Det är hektiskt på quizfronten nu

Semester i Malmö (jo, jag är kvar i festivalstöket än) innebär att möjligheterna att quizza stiger med minst hundra procent. Dels kan jag, som jag gjorde i går kväll, gå på Pickwicks onsdagsquiz även den veckan då jag skulle jobba.
Men det innebär också en möjlighet att gå på Fagans torsdagsquiz, som vi gjorde med acceptabelt resultat förra torsdagen.
Resultatet av gårkvällens besök på Pickwick hämmades väl något av att vi satt utomhus och hörde Stephen ställa frågor på sitt hemlands (Nya Zeeland) vilda tungomål via högtalaranläggningen (till och med den ende engelskspråkige i vårt lag hade svårt att höra vad han egentligen frågade om).
Han hade konkurrens av icke-quizzande festivalglada gäster, ett tivoli runt hörnet och en helikopter som av någon anledning envisades med att kretsa över innerstan.
Som grädde på moset välte en av lagkamraterna en halv öl över mig och när vi gick in på puben såg jag ut som en nerpinkad uteliggare.
Därinne satt också gästen på bilden (brukade det inte vara skära elefanter man kunde se?). Kanhända kontemplerade han det faktum att ölpriserna nu stiger raskt och av även stampuben tar 53 spänn för en pint.
Men i kväll ska man "po det igen" och ge quizet på Fagans en ny chans.
Kanske hinner jag se Flogging Molly på Stortorget innan.
Hoppas dom hotfulla molnen över Malmö drar undan innan dess.

Jah Hollis

PS. En applåd till Jörgen Persson, bordtennisspelaren som i OS i Peking visade att gammal ofta är äldst. Ska det bli en medalj i sporten som asiaterna annars tycks ha monopol på? DS.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Liz1e sa...

rosa elefanter är det väl man ser när man fått en öl för mycket, så nallarna kanske betyder att man bör ta en till? innan man hunnit så långt som till elefanterna menar jag:D

Bengavoice sa...

Käre Hollis, lär du dig aldrig? Man ska alltid ta med sig ett extra par brallor när man går på krogen.

Mikael K sa...

Det låter som en lite jobbig quiz. Men den är väl egentligen som vilken olympiad som helst: det viktigaste är inte att vinna utan att delta - även om motståndarna lirar brallorna av en.

Anonym sa...

Jah, din f d kollega Djuphammar här. När får jag vara med och quizza? Du vet att jag skulle briljera, åtminstone när det kommer till gangsta rap.

Jah Hollis sa...

L: I detta fallet betydde det definitivt en öl till. Man kan ju inte svika när man för en gångs skull får lite intelligent sällskap vid bardisken.

BV: Jag ska se till att ha ombyte med nästa gång.

SM: Om det ändå varit en motståndare! Det var en av mina lagkamrater!

d.d.: Trevligt att höra av dig. Vi välkomnar alltid nya talanger i laget. Onsdagar ojämna veckor på Pickwick är det som gäller i icke-semestertider.
Frågor om gangsta rap har det dock varit sparsamt med än så länge, men en dag kanske...!

Pumita sa...

Jag blev grymt imponerad av JP. Synd bara att han snubblade på mållinjen. Väl kämpat iaf.