Twingly statistik

tisdag 24 mars 2009

Hoppsan - jag passerade 1 500-strecket

Med det blogginlägg jag skriver just nu har jag skrivit strax över 1 500 stycken på två år och fyra månader.
Jag visste att jag närmade mig detta lite magiska antal, men just när jag lade in det (en fototriss) tänkte jag faktiskt först inte på det.
Så något jubileumsinlägg blev det inte, utan nu går jag oförskräckt vidare och kommenterar Google Earths nya, skarpare Malmö.
Genom att man skaffat nya kartor har man kunnat skapa skarpare bilder av ett antal svenska städer på Google Earth, bland dem Malmö.
Så här ovan kan ni se Google Earths nya bild av omgivningarna jag bor i (jag har av någon anledning i nästan hela mitt vuxna liv bott med järnvägsspår inom synhåll).
Östervärn står det vid en röd prick, men varför den är just där vet jag inte. Östervärn är väl snarare en del av hela området vi ser samt en lokaltågstation vi kan se vid spåret som går snett nedåt i bilden (den stationen ska för övrigt läggas ner nu när man börjar närma sig färdigställandet av Citytunneln).
Men vad man mest märker när man ser denna uppdaterade karta är hur snabbt en del av mina omgivningar förändrats. Intill den röda Östervärnpricken syns en byggarbetsplats med höga byggkranar.
Där ligger numera Malmös senaste köp- och förlustelsetempel, Entré.
Och om jag nu går in på det riktiga Google Earth och zoomar in på mitt kvarter kan jag se att min bil inte var på parkeringsplatsen när bilden togs (frågan är om jag ens hade hunnit skaffa bilen när bilden togs).
Så nog alltid är det en skarp kartbild.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Lite läskigt skarp kanske...

Jah Hollis sa...

Man kan ju tänka sig vad en spionsatellit kan se i realtid. Nu är de här Google Earth-bilderna som sagt inte purfärska. Men jag kan ungefär placera i tiden när de är tagna tack vare att man kan se en viss lampa på dem, en lampa som jag fotat till min blogg:
jahhollis.blogspot.com/2008/11/
fredagsfrger-28-november-rosa-och-vit.html

Anonym sa...

tack för dina reflektioner.. när det gäller medias roll antar jag att man kan hålla med.. Bekymret är nog att man fokuserar på valda delar.. tycker inte man ska mörka men inte heller låta bli det ljusa... Det finns..och man behöver inte leta så länge... kanske behöver samhället
i stort ett rosengård /ett landskrona att fokusera på för att få ur sig, för att orka...det är många som mår obra idag... hoppas tranan lämnade nåt litet åt dig iallafall :)