Twingly statistik

tisdag 24 mars 2009

Punktera alla djävla bonusballonger

Det går inte en sekund utan att man hör något om att någon har fått bonus utan någon begriplig anledning.
Kapitalismen visar sig med sitt fulaste tryne och alla, inklusive våra fackliga företrädare, tycks anse att det är helt OK (fast vi visste ju inget).
Det är det inte.
Det är aldrig OK att blåsa hårt arbetande människor på pengar.
Jag spyr på er som håller detta system i gång.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

ORD!!! Jag blir illamående när jag tänker på eländet. Hörde en dam på TV säga att hon inte förstår varför folk inte går man ur huse och protesterar. Det är en relevant fråga...

Jah Hollis sa...

En synnerligen relevant fråga. Jag hörde en upprörd man på radion som tyckte det var märkligt att bonusar motiverades med att de som fick dem hade "gjort ett bra jobb". Han undrade om det inte är det man förväntas göra när man får en betald anställning: ett bra jobb. Inte ska man väl ha miljonbonus för att man gör det man förväntas göra.

Mikael K sa...

Bisarrt, men jag tycker nog att bonusar kan delas ut - till de som har det knapert för stunden. Och finns det inte tillräckligt många hugade som inte får a-kassan, sjukpenningen, pensionen o d att räcka, kan resten av miljonerna gå på export.

Cliff Hanger sa...

Kunde inte hålla med dig och ASD mer! Vi måste bli tuffare med att protestera mot denna roffa-åt-sig-kultur!

Ibland hävdas att det krävs såna här höga löner och bonusar för att man ska klara av att rekrytera dessa "duktiga människor". Men jag är fullständigt övertygad om att det finns gott om intelligenta människor som skulle kunna göra ett minst lika bra arbete för betydligt mindre lön. Ja, det är ju faktiskt så att dessa höjdare får oskäligt höga löner och bonusar även när företagen går med förlust. Och löneklyftorna i samhället bara ökar.

Så, rent konkret, vad ska vi göra? Revolution är lockande men inte realistiskt. ;-) Det vanligaste idag är väl att starta en Facebook-grupp eller skriva en insändare eller ett blogginlägg. Eller organisera ett torgmöte. Men helst skulle man ju vilja gör anågot ännu mera kraftfullt.

Söka upp dessa parasiter face-to-face? Barrikadera deras kontor? Andra idéer? Låt detta brainstormande bli en utgångspunkt för aktion!

Jah Hollis sa...

Ja, vad ska man göra? Jag har ju inbillat mig att facket ändå skulle vara en motkraft i den här frågan, men även där tycks det ha ballat ur i toppen och de verkar spela med i arbetsgivarnas spel utan att tycka att det är märkligt.

Sånger från nedre botten sa...

Jag håller med Asd:s inlägg i dag. Min erfarenhet av styrelsearbeten är att förbluffande många kommer med oöppnade kallelsekuvert till mötena och inte har en susning om vad de ska besluta. Riktigt j-a illa är det när man ser ordföringar komma in på det sättet. Det försvarar sannerligen inte WLW:s beteende, men förklarar det. Att resten av LO-ordföringarna tiger still har nog med det egna samvetet att göra, de sitter inte sällan i flera styrelser.