Twingly statistik

lördag 21 mars 2009

Oskarshamn - Sveriges hetaste stad


Så har det hänt igen, jag hör min födelsestad Oskarshamn omnämnas i ett trevligt sammanhang i väderleksrapporten.
Min gamla mor beskrev det hela som "vårlikt" när vi pratades vid i telefon.
Men det var inte bara vårlikt, det var så att Oskarshamn var en av Europas hetaste städer denna lördag dagen efter vårdagjämningen. Med sina 14 grader slog Oskarshamn inte bara säsongsrekordet och var varmast i landet, utan där var också varmare än i Rom, Aten, Nice och Tunis.
Det är inte så ofta nuförtiden som jag längtar mig tillbaka till Oskarshamn, men i dag hade jag gärna bytt gråmulna Malmö mot Solkustens centrum.
Jag har för övrigt inte ens varit utanför dörren i dag. Efter att ha jobbat skiten ur mig under en vecka slappnade jag av med ett par öl, lite Jack Daniels och Jimi Hendrix när jag kom hem i natt.
I dag har jag varit helt urlakad. Och i morgon kallar jobbet igen, någon lottovinst som kunde vara anledning att ringa sig ledig blev det inte.
Nej man skulle förstås ha handlat till sig en fin pension att så småningom falla tillbaka på. När jag läser och hör om de här svinerierna som verkar pågå överallt inom finans- och företagsvärlden blir jag förbannad.
Jag har inga affärer med till exempel AMF, men hade jag det skulle jag nog säga upp bekantskapen nu.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Ja, det är för djäkligt. Speciellt tufft känns det förstås för dem som mister jobbet. Men även för oss som jobbar hårt varje dag, varje dag, är hela idén med att drämma till med dessa enorma summor som någon sorts supermuta, vidrig och kränkande. Bläh! Trist att du sliter så. Emellanåt kan jobbet knäcka en och man vill bara slippa. Tack och lov finns det avledningar. Hade gärna sett Byrne i Malmö igår, inser jag idag. Men han har först blivit någon för mig de senaste åren. Inte som Dylan alltså.

Anonym sa...

Att vara i vårvärmen skulle inte vara fel!
Släcka ljusen kan man egentligen göra när som helst. Vara medveten och värna om miljön!
Så se Bob Dylan och njut!

Mikael K sa...

Jimi, Jack & Jah låter som en riktigt trevlig trio :)

Jag ska till Kalmar inom kort, lika bra att packa shortsen...