Twingly statistik

fredag 8 maj 2009

En förvirrad konstrunda till Veberöd

Torsdag eftermiddag, när jag var ledig, hade jag avsatt till två saker: den ena ska jag återkomma till i ett senare inlägg (när jag hunnit smälta den lite) och den andra var att åka och titta på en konstutställning i Veberöds bibliotek.
Det var en av mina bloggvänner som ställde ut akvareller och eftersom jag faktiskt sett en av hennes tidigare utställningar, på biblioteket i Dalby, hade jag lovat både mig själv och konstnären att jag skulle se denna också.
Veberöd ligger i Lunds kommun och inte så vansinnigt långt från Malmö.
Planen var, att jag först skulle till utställningen i Veberöd; det var sista dagen den skulle visas. Sedan skulle jag in till Lund och hämta M för att åka till Skurup (via Veberöd visade det sig) och dagens nästa begivenhet.
Så jag satte kurs på Veberöd och fick faktiskt fråga en glatt hjälpsam hillbillypojk om vägvisning för att hitta biblioteket (som låg mitt i byn och som jag kört förbi en gång utan att lägga märke till det).
Och inne på biblioteket hittade jag ingen utställning utan frågade en lika glatt hjälpsam bibliotekarie som pekade tvärs över foajén och sade att "den är därinne".
Det visade sig vara ett helt tomt, så när som på ett piano, rum och jag frågade en kvinna på Medborgarkontorets expedition (som låg i ett rum intill biblioteket) vart utställningen hade tagit vägen.
Det hade hon också frågat sig eftersom den skulle pågå även torsdagen.
Lösningen var att min bloggkamrat av praktiska skäl tagit hem sina målningar redan på onsdagskvällen.
Så jag fick nöja mig med verken av de lokala graffitimålare som dekorerat en mindre byggnad utanför Konsum mitt emot biblioteket. Inte på långa vägar vad jag hade tänkt mig i konstväg denna torsdag, men fascinerande på sitt vis.
Så satte jag mig i bilen, tankade vid en mack på utfarten, stoppade Poet And The Roots: Dread, Beat An´Blood i cd-spelaren och gav mig av mot Lund.
Denna fantastiska skiva har för övrigt en viss anknytning till det som skulle hända senare på torsdagen. En gemensam nämnare är 1978.
Fortsättning följer.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Käre Jah! Tack för att du gör en fin historia i detta för mig så pinsamma. Jag måste säga att hade jag vetat att du skulle komma (hade ingen tanke på att 4 april-7 maj skulle vara så till och med så därför tog jag ned den när 6 maj tog slut. Men jag skäms. Och är ledsen att du inte fick se mina bilder. Nåja, som du skriver, så blir det nog någon utställning till.

Eva Nygren sa...

Förresten, grattis!

Klarabella sa...

Det är oliiiidligt spännande!!

Alla smutsiga detaljer sa...

En fin "installation", en cliff-hanger och så något att längta efter. Det är ju liksom som ett kinderägg.

Ingrid sa...

Jag visste ju att du heter Åke, så jag får säga Grattis så här i sista timmen innan det blir ett nytt namnsdagsbarn.

Här lär det också ska bli åska inatt och det har börjat regna lite.

Ha en riktigt fin helg!
/Ingrid

Jah Hollis sa...

Tack. Ytterligare två namnsdagsgratulationer till de två jag fått tidigare. Det är nog högsta antalet på många år.

E: Visst var det synd på utställningen, men jag skulle ju faktisk ha kunnat ta mig dit tidigare än (det som skulle vara) sista dagen.
Och den spännande fortsättningen, om vad som hände i Skurup, kommer förhoppningsvis snart. :-)