Twingly statistik

lördag 9 maj 2009

Några observationer sent den 8 maj 2009

Jag åkte hem till min gode vän BT:s lägenhet på fredagskvällen för att se till att allt är OK där medan han är på sitt jobb på båten.
Så jag tänkte att jag kunde passa på att se lite av VM-semifinalen i ishockey mellan Sverige och Kanada samtidigt och kanske köpa med lite käk att stoppa i mig medan Sverige körde över kanadickerna.
• Maten inhandlade jag på en kinarestaurang med det originella namnet Restaurang Kina. Kinamat kanske inte är världens trendigaste nu (om den inte är specialinriktad på någon speciell kinesisk provins kanske) men jag gillar det någon gång ibland, och just denna restaurang har alltid haft god standard och humana priser. Jag var hungrig och inriktad på en långsittning framför hockeyn. Så det blev en vårrulle och kyckling Szechuan, fast det egentligen är i mesta laget. Döm om min förvåning när denna kombination visade sig kosta 154 kronor. Snacka om prishöjningar. Nästa gång hoppar jag över vårrullen.
• Hockeyn tappade snart all spänning och dramatik. När jag bänkat mig med min dyrt inköpta middag stod det 1-0 till Kanada. Några minuter senare stod det 3-0. Så vad hjälpte det att Sverige efter mycket om och men lyckades peta in ett reduceringsmål i sista perioden. Det var aldrig något snack om vart segern skulle gå.
• När jag åkte till lägenheten var det hyfsat varmt väder, ja till och med lite känsla av åskvärme. Så jag öppnade ett fönster i lägenheten och jag tror jag hörde lite åskmuller på avstånd. Men plötsligt började gardinen fladdra som om någon ond ande var på väg i genom fönsterspringan och kalla vindar letade sig in samtidigt som det började regna seriöst ute.
• På grund av regnet satt jag kvar och slözappade mellan kanalerna och fick bland annat se delar av ett program på TV4 som hette Berg flyttar in. Det går tydligen ut på att denna Carina Berg (hon var innan denna kväll helt obekant för mig) ger sig hem till kändisar och "lever nära dom" och intervjuar dom. Vad som väckte mitt intresse lite var att hon denna gång var hemma hos Dregen och hans sambo Pernilla Andersson och hälsade på. Speciellt intressant eftersom paret för inte så länge sedan sagt att de inte vill bli något "löpsedelspar" som viker ut sitt förhållande i media. Jaha, och varför då ställa upp i ett sådan här TV-program? Där sjönk faktiskt Dregen och hans rock´n´roll-integritet några snäpp i mina ögon. Visst han får göra som han vill, men varför medverka i en serie där bland andra Niklas Strömstedt och Runar Sögaard också ingår. Nej tack!
• När jag sedan cyklade hem hade regnandet slutat, men det blåste som den värsta höststorm och trasiga moln rusade fram över en himmel där fullmånen då och då kunde ses. Jag bara väntade på att få skaka av mig några zombies som irrade runt i de nattödsliga kvarteren runt Entré eller att få höra några varulvar yla uppe från Kirsebergs höjder. Men icke. jag får väl själv gå ut på balkongen och yla lite. Eller helt enkelt gå och lägga mig.Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Erik sa...

Förbaskat bra låt med Zevon! Kul att du stoppade in den :-) Ja hockeymatchen gav jag också upp fort och zappade runt. Kul att Dregen brukar måla sina frukostägg (Berg flyttar in), rolig "intresseklubben antecknar"-info. Men håller med, varför delta i detta program om man inte är "mediakåt"? Håller med, klart dubbla budskap i den familjen...
Fint skrivet, trevlig kvällsrapport.
Ha en så skön helg du kan.

Jah Hollis sa...

Tackar! Werewolves of London är en gammal favorit, men denna versionen upptäckte jag först i natt. De målade äggen var nog behållningen av Dregen-programmet. Ha en bra helg du med!

Klarabella sa...

Den båten har jag ju varit på! Om det nu är han. Och om det nu är samma båt som för ett par år sedan.

Jah Hollis sa...

K: Jag vet inte om det är exakt samma båt, han har nog gått över till en helt nybyggd sedan vi var och hälsade på i Malmö hamn. Men den är nästan likadan.