Twingly statistik

fredag 26 juni 2009

Dåliga nyheter färdas snabbt - obekräftade

Michael Jackson har dött. Det hörde jag nyss på nyheterna på Sveriges radio, eller i alla fall att någon har sagt att Michael jackson är död.
Uppgifterna kommer från den amerikanska skvallersajten TMZ som hänvisar till "en källa" som sagt detta sedan Michael Jackson hastigt förts till sjukhus tidigare under torsdagen.
Hurvida det är sant eller inte undgår min bedömning, eftersom jag varken känner till TMZ:s trovärdighet eller deras "källa".
Men i dessa webbtider finns det ingen inom den journalistiska världen som vågar vänta på en oficiell bekräftelse av dödsfallet. Alltså sitter seriösa (?) journalister på seriösa (?) publikationer världen över just nu och lägger ut en uppgift de inte vet ett piss om sanningshalten i.
Just som jag skriver detta bekräftas tydligen uppgifterna officiellt (eller?) Men ingen kunde tydligen stå emot trycket att publicera enbart ryktet som om det var en absolut sanning.
Sådan har dessvärre en del av dagens journalistik blivit: det är viktigare att vara snabb än att försäkra sig om att det man rapporterar är sant.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Håller med dig helt och hållet i sakfrågan även om det denna gången var ett sant rykte som drog i gång drevet.

Tänker även på denna man som borde kunna ha levt lycklig med all sin framgång och alla sina stålar - men snacka om att medaljen har en baksida!

Anonym sa...

Så här är det:
Han har tillräckligt med pengar kvar för att iscensätta son egen fejkade död. I stället flyttade han in som granne till mig i B*hagen. En fin etta på 32 kvadrat. Han har ett alldagligt utsende med blå ögon och blont hår. Han heter numera Annelie Karlsson. Så det så..
CK

Jah Hollis sa...

A-L: Ingen här i Sverige kunde veta om det var sant, men stora "seriösa" drakar som DN vågade inte riskera att missa tåget fastän allt byggde på ett rykte från "en källa" på en skvallersajt. Det är journalistik i den högre skolan det.

CK: Då kanske man får träffa honom/henne nästa gång man kommer till Hagen. Kanske ta en bira på uteplatsen?

Sånger från nedre botten sa...

..det ryktas om att Evert Taube har återuppstått. Jag väntar fortfarande på att drakarna ska hänga på.

CK, jag vill också gärna träffa Annelie i Hagen.

Jah Hollis sa...

SFNB: Bra grej! Kan jag citera dig som "källa"? ;-)

Maria Berg sa...

Så snat så - det är viktigare att vara snabb än att försäkra sig om att det man rapporterar är sant..

Man vet aldig vad som släpps in bakom den aprikosa dörren...
/MB