Twingly statistik

onsdag 3 juni 2009

Grattis Ian Hunter, 70 (!) år i dag!


Ett av alla tiders bästa rock´n´rollband, i ordets bästa bemärkelse var brittiska Mott the Hoople, med bland andra den karismatiske sångare Ian Hunter bland medlemmarna.
Själv fastnade jag för bandet redan från start, innan det var så värst många som brydde sig. När de väl fått låten All The Young Dudes av David Bowie fick de också en världshit som i ett slag gjorde dem jättestora, ett faktum som inte tog ifrån dem att de fortfarande var mycket, mycket bra.
Well, för att göra en lång historia kort: I dag fyller Ian Hunter 70 år!
Jag kan bara säga grattis och kanske skulle jag valt en låt från den verkliga storhetstiden, men även om Brian May sabbar en del här, så vill jag visa att Ian Hunter (han var 65 när den här låten spelades in) har det i sig än.
Och jag önskar jag hade haft möjlighet att åka över till England och se Mott The Hooples återförening på scen i oktober. 70 år eller ej, det kommer att svänga och det är naturligtvis redan utsålt.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Photos by Storm sa...

Kan inte säga att det är en artist jag känner igen. Quiz låter kul och jag gillar frågesport. Pubmiljön måste förhöja nöjet. Lycka till/Lis

Sånger från nedre botten sa...

Valet att ställa sig på samma scen Brian May och dessutom låta honom lira tyder dock på att en viss sinnesförvirring rådde vid tidpunkten.

Anonym sa...

Ulf Lundell kallade honom rockmusikens Hemingway i en av sina romaner.