Twingly statistik

tisdag 30 juni 2009

Cool sommarreggae: Gregory Isaacs

Just nu har dagens hetta här i Malmö gått över i rätt kvalmig åskvärme framåt aftonen. Det har mullrat en del, men det har inte brakat loss så där riktigt ordentligt. Men det är en väderlek där man inte gör alltför hastiga rörelser utan tar det mer i slow motion.
Det perfekta soundtracket till detta väder är något med Gregory Isaacs, mannen som kallas The Cool Ruler och närmast skapat sig en egen genre inom reggaen.
Reggaen brukar ofta framhållas som sommarmusik, vilket ju inte stämmer. Reggae är året runt-musik även om det finns varianter av den som kanske bäst avlyssnas det varma halvåret.
Men låt er inte luras av alla dess samlingsskivor med "sommarreggae" som kommer ut nu.
Visst det finns guldkorn på de där samlingsplattorna, men det finns också väldigt mycket utfyllnadsmaterial.
Nej leta upp något med Gregory Isaacs i stället till att börja med: samlingen på bilden ovan hittade jag för 60 spänn vid mitt senaste Stockholmsbesök. Den har gått varm i bilen ända fram till att Bob Dylan fastnade i cd-spelaren.Kvinnan som sjunger tillsammans med The Cool Ruler på Feeling Irie är för övrigt Carlene Davis, en av många duktiga sångerskor som sällan får det utrymme de är värda inom reggaen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Ingrid sa...

Temperatur.nu rapporterade att det var 32 gr i Malmö någon gång under eftermiddagen, det är riktigt gassigt det!

Tack för din kommentar hos mig. Jag led då rakt inte av värmen, med ideliga duschar från slangen med kallt vatten, som jag spolade med så höll jag mig riktigt sval./Ingrid