Twingly statistik

måndag 8 juni 2009

Tillbaka efter äventyren i huvudstan

Ja, det är söndag kväll, eller snarare natten mot måndag, och jag är tillbaka hemma i Malmö igen efter min utflykt till Stockholm.
Det har varit några händelserika dagar: jag har träffat gamla vänner jag inte sett på alldeles för länge.
Jag har varit nära att frysa ihjäl vid en av Bruce Springsteens konserter på Stadion i Stockholm.
Jag har lidit svårt under en tv-kväll då Sveriges fotbollslandslag skull spöa det lag som så många danskar kommit till Stockholm för att ge sitt stöd, och som tackade med att vinna på ett sätt som var fruktansvärt pinsamt för oss svenskar.
På det hela taget var det, trots kylan och den kassa fotbollen, några fina dagar att ha i ryggen nu när jag ska tillbaka till jobbet.
Och så får man ständigt nya upplevelser med SJ. Det var resa både upp och ner med X2000 och på uppresan hamnade jag i en stol som var knäckt på något vis och lutade obekvämt mycket bakåt.
På vägen tillbaka körde man ett långt tåg där bara två av fyra motorer fungerade och de tog väldigt lång tid att komma upp i fart efter varje stopp. Så en massa folk som skulle med anslutningståg längs med sträckan fick vänta länge på att resa vidare eftersom förseningen blev allt längre och längre.
Det hördes på tågvärdar och förare att de tycker allt sådant här strul börjar bli mer än lovligt besvärande.
Och så har EU-valet klarats av (jag lade min röst i förväg innan jag for till Stockholm) och inte oväntat, med tanke på opinionsmätningarna, kom Piratpartiet in i Europaparlamentet.
Det är bara att gratulera.
Nu är det upp till bevis och det ska bli mycket intressant att se om partiets representanter i parlamentet ska kunna leva upp till de Messiasaktiga förväntningar deras väljare tycks ha på dem.
Dags att börja träna på att gå på vatten.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Mikael K sa...

Du hade otur med vädret. Den kvällen värmde solen i förorten.
SJ är väl det bästa snabba resealternativet, men någon gammal vän är det inte.

Jah Hollis sa...

Solen syntes då och då även över Stadion, men det var ändå vidrigt kallt. SJ står kanske för sent och jobbigt, jag vet inte. :-)

Anonym sa...

Piratpartiet har en plats i Parlamentet av totalt 736 så man skall nog inte ha allt för överdrivna förväntningar på vad den personen kan göra.