Twingly statistik

söndag 21 februari 2010

Antar att många röstar med ögonen

Jag pallar inte med att titta på den pågående schlagertävlingen på tv.
Däremot lyssnar jag ibland med ett halvt öra på radions sändningar, för då kan man passa på att göra något annat samtidigt.
Det är ju inte musik som kräver något större engagemang av lyssnaren, och jag kollar upp det hela mest för att jag vill veta vad jag pratar om när jag kommer med mina sågningar.
Det ger förmodligen även ett helt annat perspektiv på saken, när man inte ser artisterna, utan bara hör låtarna.
För det måste väl ändå vara så, att många röstar mer med ögonen än med öronen.
Den tvålfagre unge mannen Darin var tydligen förhandsfavorit (vem som nu bestämt det) och blev, efter en kortare oviss väntan lördagskvällens andra klara finalist (men han fick, vilket gladde mig som mer håller på de otippade i alla lägen, inte flest röster).
Jag antar att många röstade på Darin för att de tyckte han var snygg i tv.
Låten och hans framförande var en enda lång utdragen gäspning. En ljudtapet skapad av kända musikaliska och textmässiga fraser från förr, tänkt att vädja till minsta gemensamma nämnaren hos publiken.
Ja, det mesta jag hörde under kvällen lät som musikalisk lättmjölk i avsaknad av allt det som brukar tilltala mig med musik.
Men jag orkar inte bry mig längre, jag lyssnar helt enkelt på musik jag gillar i stället.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , ,

11 kommentarer:

LissenTo sa...

Visst röstar många på vad dom ser, javisst!!!! Helst på söta småpojkar, hmmm tror det är så!

Olga T sa...

Varken lyssnade eller tittade. Gillade din kommentar och är faktiskt enig med dej även när det gäller bonusbilder :)

Olga T sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Olga T sa...

Råkade få iväg två likadana kommentarer, det var ju onödigt, så även denna kommentar

Alla smutsiga detaljer sa...

Fast, Darin kan ju faktiskt sjunga... själv röstade jag på Getty Domein!

Jah Hollis sa...

Visst kan han sjunga. Men när man inte ser honom framstår den låt han nu sjöng som trist så klockorna stannar. Då hjälper det inte att artisten sjunger bra. Men ser man honom samtidigt är det säkert många som faller för hans utseende och bortser från att det är en skitlåt, och det kanske inte var meningen med Melodifestivalen från början.

wicca sa...

Vilket bra inlägg du har skrivit. Jag tror också att det är lättare att rösta på "det vackra folket", även om jag tenderar att hålla på de som ligger i underläge. För övrigt tycker jag att melodifestivalen än så länge är riktigt dålig. Har inte lagt en enda låt på minnet... Ha en bra dag

Mattias sa...

Skönt med en som i alla fall ibland tänker som en själv när det gäller musik. Fast jag "fastnade" lite för de för Crucified Barbara som i alla fall läte lite annorulunda jämfört med all mainstream...

Eva Nygren sa...

Ja, det finns väl massor med bra musik, varför plåga sig själv? Förresten, Jah, tänkte på dig i Umeå när jag köpte On the Beach second hand på bokkafét!

Monkan sa...

Håller helt med dig! Det är pinsamt dåliga bidrag i år, men om folk röstar på vad de ser så borde det inte heller bli många röster! Darin såg t.ex ut som en liten gubbe! Det där tjej-"rockbandet" var bara intressant för att de hade en grym sångerska, annars var de väldigt slätstrukna. Tack för din kommentar, vi lyckades också hitta gott om oätlig svamp. :-)

Jah Hollis sa...

"Som en liten gubbe." :-D