Twingly statistik

måndag 8 februari 2010

Bängen trålar i Jah Hollis kvarter


Två kvällar i rad när jag kört hem efter jobbet nu har jag stött ihop med poliser i aktion (eller nästan i aktion) i mitt stillsamma kvarter.
I Fredags stod det en polisbil parkerad, på ett ganska dumt sätt, vid infarten till den sista biten jag har till min parkering vid huset där jag bor.
Varför den stod där vet jag inte, men man kan väl anta att poliserna hade något ärende i någon närbelägen lägenhet. En del av mina grannar verkar ha ett rätt ansträngt förhållande till ordningsmakten.
Söndag natt, när jag kom körande sista biten på Lundavägen blev jag omkörd av en personbil som hade en polisdito mycket nära i hälarna. De gjorde en u-sväng på Lundavägen och försvann, men när jag kom körande till samma infart fram till min parkering såg jag blåljusen.
Polisen hade stoppat den andra bilen och stod och dividerade med dem som fanns i den. Och naturligtvis stod de så de blockerade min parkeringsplats.
Jag visade med snygga gester att jag bara ville parkera min bil (jag satte inte upp fingret eller sade något om potatisgris om ni nu trodde det) och en polis tyckte att jag kunde klämma mig förbi på utsidan av deras bil och göra någon nittiograderssväng in i min parkeringsruta.
Efter en hel del trixande lyckades jag faktiskt i snömodden utan att meja ner staket eller krocka med bilen i grannrutan.
När jag sedan skulle gå och lägga mig någon timme senare såg jag hur polisen stannade utanför grannhuset och släppte ut någon kille som lommade upp i en av trappuppgångarna.
Här ovan ser ni för övrigt Sveriges Tony Joe White, Totta Näslund, ge sin syn på hur rättssystemet fungerar.
Frid över ditt minne, Totta.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Nä, och det knäppa är att polisen faktiskt ska följa samma regler som vi andra. Dom tar dock inte sällan på sig en "jag gär som jag vill" tröja och vem vill säga emot?

AnnaKK sa...

Ja, ja... Det var väl nån Wallander ute på uppdrag nu igen... ;-)

AnnaKK sa...

Hoppsan då... Jag blandade ihop städerna - trodde det var tvärtom. :-) Men... Om du jobbar i Ystad - då är det kanske DU som ÄR Wallander!?! ;-)

Tack för grattiset, och ha själv en härlig födelsedag när det beger sej! :-D

Jah Hollis sa...

Inga kommentarer. :-)

Ladyinblue sa...

:))) jaha det gillar du bättre. Ja den kanske du kan ta ändå. Men jag mår så bra av dessa proteindrinkar så jag ersätter dem inte. Sen om det blir något annan nångång vid kalas och så, ja det är ok.Kalas nu till helgen, faktiskt :) Men har du kikat in på deras hemsida, shoppen? de har annat också. Dock ej starka saker ;)))
Ha det gott