Twingly statistik

tisdag 10 augusti 2010

Det råder rena inaveln inom tv-världen

För ett antal år sedan, när skärmen på min tjock-tv började rasa och Jarl Alfredius blev mer och mer lik Hulken för varje gång han läste nyheterna, beslutade jag att slänga tv:n och att inte skaffa någon ny.
Jag har ännu inte funnit någon större anledning att ångra mitt beslut och fördelarna med att inte ha tv är för mig större än de eventuella nackdelarna.
Jag ska med en gång säga att jag inte på något vis är fördömande eller nedlåtande mot den som tycker det är kul med tv. Men själv tycker jag det är övervägande skräp som skickas ut i etern.
Till exempel läste jag om den nu pågående serien Sommarkväll med Anne Lundberg där programledaren sitter på Ystad Saltsjöbad och (av det stora antalet gäster i varje program att döma) intervjuar mer eller mindre kända personer på löpande band.
För det första har jag själv väl aldrig varit speciellt intresserad av den här programformen, om det inte varit någon längre intervju med någon person jag verkligen är genuint intresserad av.
För det andra verkar det handla om rena inaveln om man ser på vilka som bjudits in till programmet, bland annat en lång radda programledare och journalister inom radio och tv.
Jag läser hellre veckogamla dagstidningar eller ligger på sängen och studerar mönstret på väggen än jag bänkar mig framför burken för att lyssna på intervjuer med Annika Lantz och Peter Settman.
Huga buga!

PS. Såg just att trumpetaren Håkan Hardenberger kallas "trumpetvirituos" i programpresentationen. Virituos. :-P DS.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

skogsfrua på dal sa...

Instämmer. Det kan vara mycket mer intressant att själv intervjua någon på en parkbänk t.ex;-)

Jah Hollis sa...

Troligen. Och så kan man ju få lite riktig mänsklig kontakt där med. :-)

B i r g i t t a sa...

BRA skrivet - jag håller med i varje stavelse när det gäller hur TV-folk väljer TV-folk - Hur fantasilöst är det på en skala!?
Det är så uttråkande trist - tur det finns ngt enstaka intressant program att zappa över till medan man bildredigerar ;)

Eva Nygren sa...

Jag ser nästan bara på Rapport! Någon enstaka gång ett naturprogram eller en film. Jag är väldigt förtjust i Svt Play som gör det möjligt för mig att till exempel se nyheterna när jag vill.