Twingly statistik

söndag 1 augusti 2010

Jah Hollis & Co gör Malmönatten till sin


En dryg kvart kvar av denna söndagen, den första i augusti 2010, den sista den här veckan.
Min semester går in på en ny vecka och på agendan finns en enda sak inskriven: onsdagen den 4 augusti ska M och jag och en av hennes goda vänner (som även är en bekant till mig) till Malmö arena och kolla in Leonard Cohen.
Jag är inte någon av Cohens största fans, men jag inser klart hans kvaliteter och när jag fixade biljett på M:s begäran köpte jag en till mig med.
Samma kväll spelar förövrigt en lätt försvenskad variant av Jason & The Scorchers på Sankt Gertrud i Malmö. Dem hade jag gärna också sett, men hur gärna jag än ibland vill det, kan jag inte dela mig i två.
Jason Ringenberg är för övrigt den enda sångare jag sett utföra konststycket att mitt i en låt ta ett pantersprång från scenen på KB upp på den stora bardisken där han stående sjöng färdigt låten.
Sankt Gertrud besökte jag och ett gäng vänner och bekanta gångna lördags kväll när Andi Almqvist med band spelade där. Trots att han är en av Malmös mer etablerade musikstorheter nu har jag inte sett honom live förr, men jag kan nu bara konstatera att det var på tiden och jag kan rekommedera den som gillar egensinniga låtskrivare och musiker att spana in honom om era vägar korsar hans.
Lördagen gjorde vi också det som så många pratar om: vi tog tillbaka natten och staden Malmö (fast ingen av oss nog egentligen förlorat vare sig det ena eller det andra än).
Grillfest i gassande eftermiddagssol hemma på Old Hells gård (inklusive quiz konstruerat av undertecknad), Sankt Gertrud med Andi Almqvist, eftersläckning på Pickwick och sedan tillbaka till Old Hells gård där vi satt till det blivit ordentligt ljust igen och diskuterade livets mysterier.
Strax efter klockan sex stöp jag i säng och just innan jag slocknade kände jag mig lite grann som ung på nytt.
Vad vore väl livet utan vänner att luta sig emot?

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Mats sa...

Låter som en helkväll och Andi är alltid ett äventyr.

Cohen kan bli hur bra som helst - vi kanske ses i vimlet!

Jah Hollis sa...

M såg Leonard på Sofiero vid hans senaste Sverigebesök och ville inte för allt i världen missa denna konserten. Jag har själv sett Leonard Cohen live en gång, i augusti 1970; för nästan på dagen 40 år sedan!

Eva Nygren sa...

Det låter som en fin sommarkväll, att minnas när det mörknar. Cohen har jag skrivit en uppsats i engelska om för sådär 15 år sedan så jag borde vara där men jag glömmer det där med konserter! Det är något fel, tänker bara på att man kan gå på bio. Och sedan blev jag lite besviken på Dylankonserten så jag tappade nog lite sugen.

Jah Hollis sa...

Eva: Tänk om man kunde få läsa den uppsatsen. Konserten med Dylan verkar ha delat publiken i mycket nöjda (som jag) och besvikna. Men man ska inte tappa konsertsugen för det. Kolla bara på Kulturbolagets kalendarium på webben. Det finns en massa intressant att se fram emot. Och så finns det ju hela Köpenhamn att dammsuga i jakten på musikaliska upplevelser.
Ja, den där kvällen hoppas jag ska leva kvar i minnet. Annas kan jag ju alltid återvända till mitt webbinlägg. :-)