Twingly statistik

torsdag 5 augusti 2010

SVT visar Hendrix-dokumentär missinassenOm en dryg månad är det 40 år sedan sedan Jimi Hendrix, gitarrist av guds nåde och en rockstjärna med ikonstatus dog bara 27 år ung (den ålder där en lång radda av populärmusikens kända namn har gått bort).
Jimi Hendrix anses fortfarande i stora kretsar vara oöverträffad på att hantera rockmusikens paradinstrument, elgitarren och även om han haft många efterföljare (som lärt hans tricks) finns det nog ingen som lyft elgitarren till de höjder som Hendrix gjorde (och få som eldat upp sin elgitarr på scenen med sådan elegans).
Den som vill njuta av hans musik och samtidigt komma lite närmare mannen bakom musiken, rekommenderas att kolla in STV2 i kväll, torsdag 5 augusti, klockan 23.55.
Då visas dokumentären Jimi Hendrix från 1973, gjord av bland andra skivproducenten Joe Boyd och som är en utmärkt introduktion till Hendrix för den som vill veta mer (filmen går för övrigt i repris den 11 augusti, men då mitt på dagen).
Själv tillhör jag den lyckliga skara som sett Jimi Hendrix i levande livet, på Isle of Wight-festivalen 1970 (då för övrigt även Leonard Cohen, som var i Malmö i går, medverkade).

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Helena von Schantz sa...

Lyllos dig som har sett Hendrix. Jag gillar honom skarpt och ska inte missa dokumentären i natt. :)

Jah Hollis sa...

Hoppas du uppskattar den. Jag har själv sett den några gånger och har den på ett gammalt videoband, sådana vi hade en gång i tiden innan dvd:n kom. :-)

Pumita sa...

Wow, bugar och niger och undrar om du förstod att du var med om en historisk händelse.

Jah Hollis sa...

I och med att Jimi Hendrix dog bara drygt ett par veckor efter att jag hade sett honom (det var hans sista spelning i England) är jag glad att jag hann se honom. Att det var historiskt har väl framstått allt tydligare ju längre tid det gått sedan dess.