Twingly statistik

torsdag 19 augusti 2010

En gäckande quiztrippel är inom räckhåll

En av sommarens hittills härligare behållningar är att det varit tid till extra mycket quizzande.
Och även om ett par av ställena vi brukar gå till haft kortare sommaruppehåll så har det blivit fler tillfällen på stamlokuset The Pickwick Pub, i princip varje onsdag i stället för normalt varannan.
Den här veckan, mot slutet av min välbehövliga semester, verkar det som om quizzandet kommer att nå sin höjdpunkt.
Vi ställde upp på Syltan i tisdags. Konkurrensen var väl inte direkt mördande och vi vann klart med en mycket hög summa poäng i protokollet.
I går, onsdag, cyklade jag i strilande regn till Pickwick där uteserveringen var stängd och folk skakade sina paraplyer i entrén innan de steg in i värmen (se bilden ovan).
Här var quizkonkurrensen däremot mördande i ett svårt quiz sammansatt av kvällens quiz master, Neil (som fick en stor applåd när han vädjade till alla att lägga undan sina quizdödande mobiler och bara använda sig av sina egna kunskaper i tävlingen).
En svår omgång var det, och topplagen var där, men vi lyckades i alla fall nå en delad förstaplats med ett följande tie break som Old Hell kammade hem åt oss.
Nu står vi alltså ännu en gång inför chansen att ta en quiz-trippel: vinst Syltan tisdag, vinst Pickwick onsdag och så finns chansen till vinst på Fagans i afton. Det lär inte finns någon som lyckats med denna insats fullt ut ännu.
I kväll kan det finnas ett par som gjort det.
Jag noterar för övrigt att våra politiker blir allt mer spendersamma ju närmare valet vi kommer.
Kanske skulle vi ha val en gång om året i stället?
Tänk så himla bra vi skulle få det då.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: