Twingly statistik

onsdag 31 augusti 2011

Kanske sensommarens mest fotograferade


Under Malmöfestivalen blev den inre hamnbassängen i Malmö, där Flygbåtarna en gång hade kajplats, plats för konstinstallationen Atlantis.
En röd liten stuga, ett verk av Tea Mäkipää och Halldor Ulfarsson, som flyter med kraftig slagsida och ser ut att när som helst kunna haverera totalt i vattnet. En symbol för folkhemmet kanske, eller vår bräckliga civilisation och ansvarslösa livsstil.
Det flytande huset har tidigare bland annat huserat(!) på Wanås och det drar blickarna till sig var än det dyker(!!) upp, helt klart.
Jag skulle tippa att Atlantis är ett av sommarens mest, kanske allra mest, fotograferade konstverk i Malmö
Kanske mer fotat än Optimistorkestern och Turning Torso, som väl på sitt vis är ett konstverk.
Se bara här. Och här. Och här.

Jah Hollis

PS. Lite värdelöst vetande: Bilden var egentligen tänkt att medverka i Fototriss: Vid vatten, men fick inte plats. Jag har en kort tid varit med i ett rockband kallat Atlantis. Det gick under snabbt och för övrigt var namnet redan taget av ett tyskt band. DS.

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Den bilden hade verkligen platsat i fototrisset!

Jaså, du har varit med i ett rockband. Att ditt intresse för musik är stort har vi ju märkt.

Ha en fin fortsättning på veckan!

Jah Hollis sa...

Tackar! Inte bara i ett band, utan flera under åren. Ett fick till och med göra korta gästspel i radio och tv. Och en gång har vi spelat vid en musikfestival i Visby, på Galgberget ovanför Norderstrands camping där vi bodde under vårt korta gästspel.

BP sa...

1. Bilden påminner lite om världsundergången ... fint väder typ;-)
2. Du har ju ett väldigt utvecklat musikintresse, det har jag ju förstått men att du var rockstar själv - coolt!!!

Susanne sa...

Så där känns det som om vårt hus snart kommer att flyter omkring med allt häftigt regn vi har haft de senaste veckorna... ;-)

B i r g i t t a sa...

Jag tycker det är kul med sådana konstinstallationer. Det finns en ganska stor här i Budapest i sjön vid stadsparken. Vacker bild!

Mikael K sa...

Vilket flyt eller snarare vilken flytt.

KajsaLisa sa...

Kul bild, synd att du inte körde den i tävlingen. Utan din förklaring triggar den fantasin. Efter Irene, Amerikas landsbyggd flyter stilla in i New Yorks hamn eller något sånt.