Twingly statistik

måndag 6 februari 2012

Ledigheten är över: Åter till verklighetenSå gick ännu några lediga dagar på vad som känns som ett kick.
En ny arbetsvecka tränger sig på denna iskalla måndag och om ett par timmar ska jag ta buss och tåg för att ta mig till jobbet i Kristianstad.
Behöver jag säga att jag hellre hade stannat hemma ett par dagar till, eller känner ni det redan på tonen i det jag skriver?
Nåväl, en del hann jag  i alla fall med under de ynka tre dagar jag fick till mitt förfogande.
Höjdpunkten var i lördags då jag och min vän Monika gick på bio och såg Tomas Alfredsons (Hasses pojk) Tinker Tailor Soldier Spy, en film jag kan rekommendera, allt beröm den redan fått förtjänar den och det är ett stycke nutidshistoria vi inte ska glömma.
Sedan är det alltid lika roligt när jag går på bio (det är långt mellan gångerna nu) att upptäcka att det är hundratals andra som också ska se film och att föreställningen vi var på var i det närmaste utsåld.
Ett tips vad gäller den här filmen: det händer mycket i den (nej, inte en massa explosioner och biljakter och liknande bjäfs) och det gäller att vara med och ta in vad folk säger och gör för att att inte bli förbryllad.
Efter filmen gick vi till stamhaket, Pickwick, där det var isande kallt (tolv grader plus inomhus) på grund av några sönderfrusna rör och någon trasig värmefläkt.
Vi drog vidare till ett annat hak där det var varmare och mer folk och där fick vi sällskap och blev sittande och hade det bra några timmar innan det var dags att ta bussen hem.
Upplivad som jag var över hur härligt det fortfarande kan vara i Malmö, trots allt elände som händer här, skickade jag ett mejl till Vaken på nattradion och önskade Vi drar till Malmö med Timbuktu och Simone och fick till min glädje höra mejlet läsas upp och låten spelas.
Uppenbarligen är det heller inte bara här i Malmö som det härjar vansinniga människor.
Vi behöver alla få slippa sådant och få mer livsglädje i stället, i Malmö, Göteborg och resten av världen.
Dags för en fika innan det är tid att dra från Malmö.
Och inte har jag hunnit med någon Fototriss heller.

Jah Hollis

3 kommentarer:

BP sa...

Du har iaf haft en innehållsrik helg. Och till min stora glädje kan jag konstatera att du inte nämnar Melodifestivalen med ett enda ord! Bra Jah!

Leena sa...

Låter som en bra helg. Jag har hört mycket positivt om denna film, så den får jag se till att kolla någon gång. Som vanligt blir det väl när den kommer på video ... är lite av en hemmagris och tittar helst på filmerna hemma med projektor i gillestugan som fått bli hemmabio.
Och det är synd att Malmö har fått denna stämpel om våld, jag tror inte det är värre där än var som helst där det finns många människor utan jobb och tro på framtiden.

Leovi sa...

I love that good African rhythm.