Twingly statistik

tisdag 18 december 2012

Rätt in i dimman i 110 kilometer i timmen


Jag tog bilen upp till Kristianstad i fredags, till vad som förhoppningsvis var min näst sista dag som anställd hos en arbetsgivare.
Lördagen använde jag sedan till att städa ur den lägenhet jag haft att sova över i när jag anlitat allmänna kommunikationer för att pendla och jobbat sena kvällar.
När mitt arbete för snart tre år sedan flyttades från Ystad till Kristianstad blev det ju genast betydligt längre att pendla och jag upptäckte snart att allesinalles 20 mils bilkörning varje dag för att upprätthålla ett arbete var för mycket.
Därav denna lösning med tåg fram och tillbaka från Malmö och en extra lägenhet att övernatta i.
Nåväl, jag körde hem från Kristianstad i söndags och över hela nejden, ja mer än halvvägs ner till Malmö, låg en tät, gråvit vinterdimma sedan vädret slagit om från minus till plus.
Sikten på vägen var väl max 100 meter, ibland mindre, och vad som fanns därefter kunde man bara gissa sig till. Det hindrade inte att flera bilister drog på i tillåtna 110 kilometer i timmen eller lite till.
Jag skulle tro att det kan vara problematiskt att få stopp på bilen i det läget om det plötsligt skulle stå något oväntat på vägen där framme i dimman (betrakta bilen ovan som måste bromsa mitt på rakan när den plötsligt kommer ifatt en långtradare i tjockan).
Jag bryr mig inte om ifall folk vill sätta sina liv på spel under sådana förutsättningar (för att komma några minuter tidigare fram till vad de nu är på väg till).
Men kanske ska man tänka på att man kan ställa till det för andra trafikanter genom att bete sig på det viset.
Och det är ju något helt annat.
Att strunta i andras liv och säkerhet.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bara flika in med ett svar på din kommentar hos mig ;0)

Han i hatten har personligen inget med saken att göra, hela bilden är en symbolik för det jag skrev. Hon som sitter och tigger har kommit till stan just för att tigga, vet inte riktigt om jag förstår mig på det.

XMasKid sa...

So, you're retiring, huh? Grattis!

Eva Nygren sa...

Så det är då dags. Det låter skönt med tanke på hur du har haft det de sista tre åren. Du kan njuta av musik och blogg och vänner, i lugn och ro.

Och du slipper de farliga resorna på Skånes tråkigaste väg!

Jah Hollis sa...

Xmas och Eva: Ja, så kan man uttrycka det. Jag har fått ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Företaget skulle för femtielfte gången omorganisera verksamheten (= färre ska göra minst lika mycket som vi gör nu). Jag slutar jobba vid årsskiftet, men får lön ett och ett halvt år till. Därtill har jag stoppat undan lite i madrassen, så det ska nog lösa sig. Och det ska bli dj-vligt skönt att jag själv och ingen annan ska få bestämma över min tid.

BP sa...

Att köra i dimma gillar jag inte och jag tillhör nog dom som "kryper" fram och går på hastighetsdårarnas nerver. Det bjuder jag gärna på!

Grattis än en gång till ditt nya liv. Avgångspension kan man väl kalla det för, då du fyllde 60 för ett tag sedan. Så himla smart.
På mitt jobb försökte en kille att få tillstånd en likadan uppgörelse. Han har ett år kvar till pensionen men erbjöds bara 65% av lönen under den perioden. Han är kvar...

Misswhatsit sa...

Jag har inte hunnit med fotobloggandet så mycket på sista tiden men ville titta in och se vad du hade planerat för förändringar i framtiden. Det låter som om du har hittat en bra lösning på tillvaron. Det finns mycket intressanta saker att ägna sig åt och resandet måste ha tagit mycket av din tid. Njut av tillvaron och ha en God Jul och Gott Nytt År!