Twingly statistik

onsdag 20 mars 2013

Det är faktiskt vårdagjämning just precis i dagJa, tro det eller ej, men över hela vårt avlånga och snötäckta land infaller just i dag vårdagjämningen, då den mörka och den ljusa delen av dygnet är lika långa överallt.
Tolv timmar med sol på himlen och tolv timmar med solen under horisonten, och nu blir det ljuset som tar över mer och mer.
Tittar man nu på bilderna jag alldeles nyss (klockan 15.15) tog ut mot omgivningarna där jag bor, kan man ju tro att jag skojar med er, men så är det inte.
Denna vårdagjämning är det fortfarande vinter, och så är det risk att det kommer att vara under påsk och då vi går över till sommartid.
Kanske några grader över noll, som bäst, här i Skåne så att snön blir blask eller smälter undan.
Något uteserveringsväder är dessvärre inte i sikte.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


7 kommentarer:

Ingrid sa...

En vit påsk och en vit övergång till sommartid...
Ska det va´på det här viset??

Ninnie sa...

Håhåjaja, den här vintern har verkligen varit låååång! Tittade på väderutsikterna för de närmsta 10 dagarna, och det såg då inte så roligt ut...Men, men våren kommer väl, så småningom.

Freedomtravel sa...

Nej, inte ser man mycket vår inte... om nu inte snöande på tvären är ett vårtecken???

Anonym sa...

Jag fastnade för snöbilderna. Jag som trodde att de satt potatis i Abbekås som de brukat den 15 mars. Men jag undrar....

BP sa...

Ja just det!
Skåne har ju drabbats ännu värre än nollåtta ser jag, fast det är kallare här;-)
En av mina chefer har en skånelänga vid Österlen. Hans granne ringde honom idag och berättade att det enda han såg var husets tak. Å chefen ska ner till Skåne nästa onsdag. Han hade planerat lite vårsysslor - typ plantera lite smått å gott...

PS. Tack för påminnelsen om sommartiden. Glömde nämligen vintertiden i oktober så... DS.

Anita - Malta sa...

Vårdagjämning ?? Det hade jag ingen aning om. Kikar på min almanacka men där står inget. Får väl lita på dig då ;-)Väldigt vad vintern tagit grepp om Skåne. Skönt iallfall att vi strax går över till sommartid. Även här på Malta har "vintern" varit i mitt tycke väldigt lång o kall. Fast vi har ju ingen snö förstås vilket jag är väldigt tacksam för. Men vem vet.. Tror inte jag skulle bli särskilt förvånad om det började snöa även här. Vädrets makter eller..

llh sa...

En riktigt skruttig vår, vårdagjämningen till trots. För ganska precis ett år sedan mötte jag den riktiga våren i Köpenhamn och Bjärred. Ser inte ut som det skulle ha funkat lika bra i år nej.