Twingly statistik

torsdag 18 september 2008

Favoriterna sviker å det grövsta

Usch! Det verkar vara rena nitlotten att hålla på MFF i fotboll och IK Oskarshamn i ishockey. Och det gör ju jag eftersom jag, utan att gå in på några djupgående psykologiska förklaringar, sedan länge bor i Malmö, men kommer från Oskarshamn.
I går var det premiär i hockeyallsvenskan där Malmö Redhawks tog emot IK Oskarshamn på Malmö isstadion.
Förhoppningarna var rätt höga, eftersom Malmö tidigare haft klara problem med Oskarshamn. Nu blev det däng med hela 8-0.
Visst, det är oerhört pinsamt, ja skämmigt, för IK Oskarshamn. Men det är inte, som någon skrev i Oskarshamns-Tidningen, förnedrande.
Förnedrad/förnedrade/förnedrande är ord som borde visas ut från sportjournalistiken. Den som använder de uttrycken om en förlust i en idrottsmatch vet inte vad det innebär att vara förnedrad, eller har inte fantasi att hitta på något bättre själv.
Men ovanpå detta hockeydebacle gick MFF och spelade bort sig totalt mot Elfsborg i Borås.
Nu börjar det handla om att inte bli inblandade i bottenstriden.
Stön!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Hockey. Du vet ju att jag är en sportfåne men hockey tycker jag är riktigt trist. Jag kan heller inte förknippa Malmö med sporten i fråga. Å andra sidan älskar jag bandy som är en stor sport i min barndomsstad i Blekinge, det är det få som vet...

Liz1e sa...

i nöd & lust jah, i nöd & lust...;)

Jah Hollis sa...

ASD: En bra, tät hockeymatch i en välfylld ishall är raffel på hög nivå. Malmö har haft hockeylag länge, de hette en gång Malmö FF innan man (bland annat med Percy Nilssons hjälp) började satsa ordentligt.
Jag kommer från bandyland (Småland) men har aldrig insett tjusningen i att stå ute och frysa häcken av sig och försöka följa en boll som är knappt synlig.

L: Just nu är det mest nöd. :-P

Alla smutsiga detaljer sa...

Alltså, jag vet att det funnits hockey i Malmö sedan tidernas begynnelse (och själv är jag uppvuxen med KRIF). Det fanns en tid när också jag satt på hockeyläktaren men jag har aldrig fått till den där känslan.

Bandy däremot, på Zinken. Jäääävligt bra skridskoåkning och live ser du alltid var bollen tar vägen. Välstickade strumpor ibland har till och med jag vantar så fixar det sig.

Pialotta sa...

Hocky är inte min grej alls.. det var ett tag då älsta barnbarnet spelade hocky, men inte nu..
Underifrån.. klart det var nästan under skosulan och underifrån på mannen i fråga;-)
Annars kan man ju alltid ta säkra kort.. som underifrån ett träd eller blomma som de allra flesta gjorde.. det är lite tråkigt med samma tankegång, tycker jag:-)
ha de gott..

Ingrid sa...

Kan tänka mig att det känns bittert. Maken sa direkt att MFF inte hade en chans och det visade sig ju vara så. (jag måste ju referera till honom eftersom mitt fotbollsintresse är lika med 0)

Ha en fin helg i alla fall!
/Ingrid

nordqvist.cc - fotoblogg sa...

Oskarshamn? Bofors är det som gäller i allsvenskan :-)