Twingly statistik

fredag 5 september 2008

Fredagkvällar är amatörernas afton

Sommaren har definitivt inte givit slaget förlorat än, den saken är klar.
Eftermiddagen och början av kvällen bjöd på kanonväder här i Malmö och jag kunde vid en runda upp till stan konstatera att det var knökat på stamstället Pickwicks uteservering.
Jag funderade en stund på att slå mig ner och ta en stärkande pint innan det var dags att ta cykeln hem igen. Men så såg jag att där fanns inte en ledig plats och inte en människa jag kände igen (utom personalen).
Så slog det mig: fredagkväll är ju amatörernas afton när det gäller att gå ut och dricka. Det är då kontorsfolket tar sin "after work" och blir fulla och galna och glömmer bort att de ska hem och vila upp sig.
Jag unnar dem gärna detta nöje, men fredagar smyger jag mig nog hellre undan till lugnare platser och återkommer en annan dag.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Liz1e sa...

ja, visst är det märkligt hur främmande man kan känna sig på sitt "eget" ställe bara för att det råkar vara "fel" dag? Förr hade jag en vän i Båstad och jag minns att man där kallar alla sommarbesökare för badjävlar - man kanske kan anamma det och kalla dem bardjävlar?

Liz1e sa...

baddjävlar ska det vara naturligtvis

Jah Hollis sa...

Naturligtvis är after work en stor inkomstkälla för puben, speciellt en sådan fin kväll.
Men det är onekligen en och annan ur den här publiken som förvandlas till "bardjävlar" efter ett tag.

Christer sa...

Hejsan!

Som nyinflyttad i stan sökte jag Malmöbloggar och hittade hit. Jag letade upp Pickwicks och satte mig där och tog två öl i eftermiddags. Trevligt ställe! Tack för tipset! (Hänvisa till det så kanske du får provision) :-)

Om du tror att ni behöver färskt blod i erat quizlag på onsdag så hör gärna av dig. Jag kan inte lova att jag har några specialkunskaper att tillföra, men det låter trevligt...

MVH
Christer

Jah Hollis sa...

Christer: Roligt att du hittade min blogg och på köpet Pickwick. Jag är stammis där och tipsar gärna andra om den puben.
Den är kanske inte den flottaste i stan, men den är för det mesta ett trevligt ställe att gå till.
Vill du quizza, så var där senast strax före 20.30 då tävlingen drar igång.
Vill du testa med vårt lag (jag vet inte hur många som dyker upp på onsdag) så fråga efter Caltex and The Oxymorons. De flesta som jobbar i baren vet vilka vi är.