Twingly statistik

måndag 8 september 2008

Här har ni skofyndet från Oskarshamn

På begäran av en trogen läsare ska jag modeblogga lite i dag och visa en bild på skofyndet jag gjorde vid mitt besök i Småland nyligen.
Jag är ju inte den som handlar nya kläder i parti och minut, och jag har föga kännedom om märkeskläder. Men något slags märke brukar det ju vara på de kläder jag skaffar mig, och jag håller mig väl till sådant jag av många års erfarenhet vet att jag brukar trivas med.
Jag lever också i tron att många kända märken som överlevt många modesvängningar måste ha kvalitet i botten, annars skulle de väl försvinna från marknaden (ett bevis är väl mina Adidas-skor som fortfarande funkar bra efter att ha använts flitigt under två år).
Sedan är det en annan sak att man kanske får betala en del för själva märket också.
Nåväl. I en av de småländska dagstidningarna fanns det en annons från en av dessa skokedjor som mest säljer billigt och som ofta håller till i obskyra omgivningar typ industriområden.
Men denna affär kunde erbjuda skor från Fred Perry, ett märke som väl inte är obekant och som har klara associationer till popmusik och som fått namn efter en tennisspelare som var verksam innan Björn Borg var påtänkt.
Dessutom var priset nedsatt med en hundring per par.
Personalen i butiken var trevlig, skorna passade perfekt och jag slog till med två par direkt och fick rabattkort och någon skovårdsprodukt på köpet och kände mig helt enkelt mycket nöjd när jag körde mot Malmö.
Som synes är det ett par svarta och ett par vita, så om jag för en kväll vill vara en "wild and crazy guy" kan jag ju ha en svart och en vit sko.

Jag har också noterat att det råder en viss förvirring om vad man ska kalla skor för nuförtiden. Mina FP kallas i annonseringen sneakers men skulle nog även kunna kallas streetskor eller walkingskor på nysvenska.
Jag vet inte vad det är för fel på promenadskor, men jag såg i Sydsvenskan i dag en annons där man sålde "walkingskor, utmärkta för långpromenad".
Ja, du söte Jesus.
Vi svenskar är språkligt på väg ut i ödelandet.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Ha, den dag du tar på dig en svart och en vit sko PÅ JOBBET, ska jag ha på mig en röd och en svart stövel av samma sort. Fast på olika fötter. Men mina egna. Och du på dina egna.

Clive sa...

I min familj har vi en viss fallenhet för att gå ut med två olika skor på sig. Jag har gått ut med 2 olika vita sneakers, min syster med två olika svarta men min far tar nog priset med en lågsko och en känga i kombo.

Liz1e sa...

modebloggare minsann - du är minsann en talangfull man:)
Fina skor - Fred Perry är både bra kvalitet & snygg design. Slit dem med hälsan som min far alltid säger, vad som nu menas med det - slita med hälsan?

Jah Hollis sa...

Eva: Det är taget. Jag hör av mig när det blir dags. :-)

Clive: :-D Jag hade en fysiklärare som kom till skolan med en brun och en svart sko en dag när han verkade väldigt bakis.

L: Ja, jag är, som väl framgått, oerhört nöjd med detta inköp.

Spectatia sa...

Ah, det öppnar sina nya dimensioner i modebloggandet! Nu kvalificerar även jag för att börja modeblogga, känner jag. Har också en förmåga att köpa enkla beprövade grejer, samma modell i flera färger. Två gånger i somras köpte jag en svart och en vit blus i samma modell. Fast det är klart, det blir nog inte lika kul att ha på sig en av varje som det blir med skor...

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo du, Fred perry för också tanken till vissa grupper, men det viste du säkert....
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=642168

1000Bloggare.se sa...

1000Bloggare.se ligger nu online!

Nu har du chansen att göra din röst hörd, registrera dig som användare och blogga på framtidens åsiktsplank, varför inte dela med dig en bild, ett videoklipp eller din innersta funderingar, för oss gör det inget om du utåt är anonym.

Har du en egen blogg och dessutom skriver bra inlägg hos oss, genererar det massor med besökare till din egna.

Länka gärna till oss och hjälp oss att bli störst, vi konkurerar inte med andra bloggar.

Mvh 1000Bloggare.se

http://1000bloggare.se

Anonym sa...

Kom på att för lååånge sedan, kanske 80-tal var det modernt med olika färger på Converse "canvas".