Twingly statistik

torsdag 25 september 2008

Det känns lite våldsromantiskt, Kent

Två händelser utan något egentlig samband, men ett bildval med lite dålig tajming, möjligen.
Kent ska släppa en box med hela sin skivut-
givning samlad i ett paket.
I Finland gick en 22-åring till skolan och tog med sig pistolen och sköt ihjäl nio elever och en lärare och till slut sig själv.
Som sagt, två händelser utan något egentligt samband. Utom då möjligen det som verkar bli omslaget till Kents box: en hand som håller en pistol och just avlossar ett skott.
Det finns i populärkulturen ett inslag av våldsromantik som tar sig uttryck som att en rappare skryter om hur många skott han har fått i sig eller att en annan rappare säljer fler skivor som död, ihjälskjuten, än han gjorde när han levde.
Kent har kallat en skiva Vapen och ammunition och nu tycks det som om det är dags att använda vapnet och ammunitionen när boxen ska komma ut.
Jag kommer inte med något påstående här, men det känns en aning som om Kents bild är lite dåligt tajmad med tanke på det som hänt i Finland.
Läs gärna mer om Kent-boxen här.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Nu kan ju inte jag rå för att jag är först igen. Sorry. Hur som helst så tänkte jag på kent och timingen. Det är ju ändå så att vapen dödar tusentals människor världen över varje dag. Det är svårt att hitta rätt timing med den illustrationen över huvud taget.

Jah Hollis sa...

Du är alltid välkommen, först som sist. Och jag kan bara hålla med.

Anonym sa...

Jag vet inte om jag är väldigt okonventionell och kommer med unika idéer här nu, som ingen har tänkt tidigare: Kan det vara så att man designat omslaget INNAN skolskjutningarna?

// Fredrik

Jah Hollis sa...

Det är väl högst troligt (något annat har jag väl inte heller antytt).
Men det gör inte det hela mindre våldsromantiskt.
Det är tajmingen att släppa nyheten om och bilden på boxen när detta har hänt som jag tycker är lite, minst sagt, olycklig.