Twingly statistik

torsdag 25 september 2008

Jah Hollis har blivit en lat bloggare

Jag har haft lite svårt för att få till något i bloggväg på ett par dagar nu.
Detta trots att det finns givna ämnen och tid. Jag är ju ledig några dagar nu mellan arbetsperioderna.
Men kanske är det dags att sammanfatta lite vad som hänt, trots att det är strålande sol över Malmö nu och egentligen läge för att ge sig ut lite.
Men min tvättid börjar snart och det finns inte mycket över för eftermiddagsuteliv, så jag börjar med Emmylou Harris i Köpenhamn.
Jag och BV tog ett eftermiddagståg över och hade turen att få ännu en dag med strålande sol och vi tog givetvis chansen att öppna med var sin ingefärssmakande öl på Apollobryggeriets (en krog alldeles utanför Tivoli) uteservering.
Så blev det bussen ut till Fredriksberg, en kort promenad och mer öl och käk på Bar Dutski som ligger på kort gångavstånd från Falkonerteatern där Emmylou och kompani spelade.
Den oftast lite otacksamma uppgiften att värma upp oss som var där för att se och höra Emmylou hade Kimmi Rhodes, en kvinna som levererat låtar till många stora namn och spelat in mycket musik, men som aldrig själv blivit ett riktigt stort namn.
Hon gjorde det i alla fall med den äran och tillsammans med maken på bas och sonen på gitarr och stämsång. Sonen gjorde för övrig en kort men mycket träffsäker imitation av familjens gode vän Willie Nelsons sätt att sjunga och spela gitarr och var själv inte oäven på att spela och sjunga.
Och så Emmylou Harris och henns nya band. Ja, vad ska man säga; jag har aldrig varit besviken efter att ha sett henne live och var det definitivt inte nu heller.
På något vis kan jag inte sammanfatta upplevelsen av konserten i Köpenhamn bättre än denna recension från konserten på Cirkus i Stockholm dagen före.
Jag försökte ta lite bilder under konserten, men efterom jag inte vill använda blixten vid sådana tillfällen och scenbelysningen inte var direkt bländande så blev det rätt mycket darr och sudd.
Därav bilden ovan som visar Emmylou tillsammans med multiinstumentalisten Phil Madeira och violinisten/mandolinspelaren och sångaren Rickie Simpkins tagen vid en tidigare konsert.
Den som vill se fler utmärkta bilder på bandet och Emmylou kan gå in här och kolla. Och jag tackar för lånet.
I gårkväll var det quiz, och jag tror jag sparar min rapport därifrån till lite senare. Om jag orkar skriva mer om eländet.
Det känns nu kanske något mer inspirerande än att skriva om MFF:s insatser i allsvenskan.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Lat bloggare; när jag för några månader sedan började blogga fick jag rådet att bara blogga för min egen skull. Det är lättare sagt än gjort.
Ingefärssmakande öl? Nja, det låter väl så där...

Jah Hollis sa...

Men hallå, sitter du bara och väntar på att jag ska skriva något? Jag hinner knappt lägga ut det förrän du skrivit en kommentar. Men jag bara tackar och tar emot. Trevligt med trogna besökare.
Apollo brygger sitt eget öl och månadens öl var denna gång en variant med en liten, liten tatsch av ingefära; och det var godare än jag trodde det skulle vara.

Ingrid sa...

Min enda erfarenhet av Emmylou Harris är att hon var med i DN-krysset häromdagen. Så namnet kände jag i alla fall till.

Men jag lyssnade på din video med henne och det lät väldigt bra tycker jag. Jag kanske kommer att skaffa en eller annan CD med henne.

Kul med det här bloggandet som ger en nya erfarenheter hela tiden.

/Ingrid

Jah Hollis sa...

Jaså Emmylou har blivit en sådan kändis att hon får vara med i DN-krysset.
Roligt att du gillar henne i alla fall. Hon är en fantastisk artist och sångerska. Det finns en väldig massa skivor med henne i lite olika stilar, alla mer eller mindre country, en del lite svårare, en del mer lättillgängliga.
Det finns en samlingsskiva som faktiskt lyckas sammanfatta hennes karriär rätt bra. Den heter The Very Best of Emmylou Harris: Heartaches and Highways.
Rekommenderas.

Bengavoice sa...

Kimmi Rhodes sätt att presentera sonen Gabe var intressant: "My son since many years".
För övrigt välkomnar jag dig till slöbloggarnas tappra skara. Bloggande är en sport som kräver inspiration.

Sånger från nedre botten sa...

Lat säger han och tecknen sprutar ut över skärmen.

Själv är jag bara Oinspirerad just nu.

slow motion sa...

Nä, Jah, lat vet jag verkligen inte om du är.

Trevligt med ditt intro till EH; jag har uppenbarligen något att upptäcka.

Vad gäller äff-äff sa TV-Wernerson (som jag i och för sig kan tycka är både seg o rörig) i helgen något som lät klokt om att hjärtat inte längre finns i klubben eller att det i varje fall inte syns på planen.

Anonym sa...

Tack för tipset - det är noterat!
/Ingrid