Twingly statistik

tisdag 21 april 2009

Jah Hollis är däckad men inte sänkt

Två saker på D som man helst ska klara av denna månad, april, om man har bil och någon inkomst att räkna med.
Det handlar om Däck och Deklarationen. OK deklarationen ska visst vara lämnad senast 4 maj, men det är ju nästan fortfarande april då.
Vinterdäcken ska i alla fall vara utbytta mot sommardito senast den 30 april. Vad som händer om man blir stoppad med vinterdäck efter det datumet vet jag inte, men det kan nog kosta en del om man har otur och möter en Dirty Harry-snut.
Jag har i alla fall försäkrat mig om att detta inte ska hända mig
Jag var på verkstaden i dag och fick mina vinterdäck utbytta mot sommardäcken: fem minuter tog det för två snabba killar och 250 spänn gick det på.
Sedan höll jag på att backa på en annan bil när jag skulle ut ur däckverkstaden. Det var en som väntade på sin tur som parkerat ganska illa, men det löste sig utan plåtskador och med vänliga miner.
Väl hemma fick jag ta hand om ett annat däck: det var punktering på min ovärderliga cykels bakdäck. Det kommer Abraham på Abrahams cykel att ha fixat åt mig till i morgon.
Och med lite andra nödvändiga justeringar och en ny ringklocka kommer det väl att gå loss på ungefär lika mycket som bildäcksbytet.
Lite däckad är jag utan cykeln, men definitivt inte sänkt.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Bengavoice sa...

Ja, se upp för däckdeckarna innan du klarat däcklarationen.
Själv "glömde" jag byta till vinterdäck, har nylagat framdäck på hojen och – kors i taket – har redan deklarerat. Ändå kan jag understundom känna mig aningen sänkt.

Alla smutsiga detaljer sa...

Suck, jag måste verkligen också byta däck på bilen...

Liz1e sa...

åh, abraham... honom hade jag glömt. han är ju världens bästa cykelmakare, alla kategorier:)