Twingly statistik

fredag 24 april 2009

Visst blev det vinst på Fagans i går!

Det blev quiz på Fagans i går, torsdag, efter den retfulla andraplatsen på Pickwick i onsdags.
Vi var tre ur vårt ordinarie lag från Pickwick som satsade på den irländska varianten av quiz och vi fick förstärkning av en viss herr T som var på plats när vi kom.
Det visade sig vara en förträfflig laguppställning och även om vi inte klarade allt, som till exempel exakt vilka www-adresser som var de mest besökta denna veckan, tog vi hem segern.
Och det med en marginal på två poäng (vi hade 24) till laget på andra plats. Jag är nog inte mycket till tävlingsmänniska egentligen, utom när det gäller quiz. Och även om det är en lek, så är en quizseger alltid en quizseger.
Old Hell hann för övrig med tre quiz den här veckan (Syltan, Pickwick och Fagans) men lyckades inte uppnå den efterlängtade trippeln. Men två vinster och en andraplats är ju inte att förakta.
Noterade också att en Guinness nu kostar 60 kronor på Fagans och att det nu känns att ölpriserna har stigit rejält. Jag har förgäves försökt hitta en uppgift om vad en pint Guinness kostar på en genomsnittlig Dublin-pub nu.
En vild gissning är väl att det ligger runt fem euro, alltså en femtiolapp.
Vilket nog många irländare tycker är rena rånet.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Liz1e sa...

här hittar du alla priser du någonsin kan önska dig:)
http://www.dublinpubscene.com/thepubs/pricetable.html

Jah Hollis sa...

Jo, jag var inne och kollade där tidigare, men de priserna verkar inte vara uppdaterade på flera år. Den senaste uppdateringen jag hittade var gjord 2006 och de flesta var ännu äldre.

Liz1e sa...

aj då, så noga kollade jag inte. vad synd, när det verkade så bra.

Jah Hollis sa...

Lite typiskt irländskt på något vis. :-)

Old Hell sa...

Var i Dublin förra sommaren. I Temple Bar District, som jag tror är lite dyrare än normalt, låg priserna på allt emellan 3,50 till strax över 5. Men över fem var ovanligt, det är ett pris man kan sätta om man har en bra position.
Kan nämna att i Helsingfors, som jag besökte härom veckan, kostade en Guinness 6,50 euro på ett anspråkslöst lite engelskt hak. Över 70 pix alltså. Men god var den!

Jah Hollis sa...

Jag tror priserna var mer enhetliga förr. Och jag kommer ihåg när några av de mer lyxiga ställena (som inte ligger i Temple Bar) sprängde 2-pundsvallen (ett irländskt pund låg väl runt 10 kronor), vilket liv det blev. 70 pix känns som rena rånet, hur gott det än är.