Twingly statistik

onsdag 1 april 2009

Jah Hollis har fått en släng av krisen

Jodå, även på mitt jobb känner vi av den ekonomiska krisen nu och det medför att vi sedan en dryg vecka dragit ner på kvällsbemanningen (två personer ska jobba för tre) och jobbar efter ett nytt schema.
Schemat innebär i korthet längre arbetdagar och (det positiva i det hela) ytterligare en ledig dag under en arbetsperiod på fjorton dagar.
Jag är inne på min första runda nu och måndag till fredag är det i stort sett bara sova, äta, pendla och jobba. Så mycket tid till bloggande och annat blir det inte (så om någon saknar mina kommentarer, förstår ni kanske vad det beror på).
Belöningen kommer då nästa vecka med hela sex lediga dagar i rad.
Naturligtvis är det inte fråga om att återgå till den gamla ordningen igen, hur strålande tiderna än skulle kunna tänkas bli i framtiden.
Men jag ska inte klaga för mycket. Det finns oerhört många människor i världen som drabbats av krisen på en rad mycket värre sätt. Kolla till exempel här.
Andra fortsätter att förse sig på vår bekostnad. Jag mår faktist fysiskt illa av att se deras flinande trynen. Det är människor som på något vis fått för sig att de står över oss andra, och därför ohämmat kan plocka för sig av det som tillhör oss alla.
Men nu kallar jobbet åter.
Om dryga tolv timmar kan jag räkna med att vara hemma igen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Frukostflingan sa...

Håller med dig om illamåendet, men jag blir dessvärre riktigt förb....d också och det är inte särskilt bra för blodtrycket!
Har svårt att förstå den här sortens girighet, för vad ska de ha alla pengar till, de kan ju inte själva konsumera upp allt och inte kan de ta med sitt kapital till andra sidan.

Anonym sa...

Jag ger mig f*n på att dom har Rikskuponger, också, dom j*vlarna..
CK

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo, de flesta av oss håller säkert med. Nu börjar det också blåsa riktigt kallt med nedgång i BNP och en förutspådd arbetslöshet på 12 %. Bland ungdomar är arbetslösheten redan 25 %, det är otroligt höga siffror för som vi alla förstår är arbetslösheten ojämt fördelad vilket innebär oförståliga siffor på vissa håll.
Nå, när vi etablerat att vi är överens om att bilden är förskräcklig och att vi tycker illa om roffarkulturen, vad gör vi då?

Solvarm sa...

Hej!

Ja du, det är lätt att ge se på den "lilla människan" och sitta där och flina medan vi äter, nu oxå falukorv med glasbitar.

Jo då jag har allt tänkt och undrat var du är, men nu förstår jag.

Må gott, önskar Irene

Marie Höglund sa...

Instämmer verkligen. Fy f...... för alla tjockisar (för de flesta är ju det) som bara ska ha mer och mer och mer och.......

Emma sa...

Javisst blir man arg och hoppas de får betala igen på annat vis.
I dessa tider ska man ens vara glad om man har en inkomst.

Tältet ska användas på en stor studentfest på Gotland i maj och vi tänkte att det är bäst att öva eftersom risken finns att det ska sättas upp under viss alkoholpåverkan och mitt i natten..