Twingly statistik

torsdag 9 april 2009

Olja för en dollar kostade oss quizsegern


Det var onsdag och sedvanlig quizafton på Pickwick Pub i går och både i vårt lag och i största allmänhet var det manfall.
Det kunde kanske bero på att folk har annat för sig när det lackar mot påsk och att det faktiskt blivit lite varmare ute så att en och annan lockas mer av uteserveringar med tillgång till infravärme.
Naturligtvis höll sig inte de regerande mästarna borta, utan ställde upp med ett ovanligt månghövdat lag.
Och naturligtvis var det detta lag som besegrade oss, och ett annat lag vi delade andra plats med. Segermarginalen var en ynka poäng och jag ljuger inte om jag säger att vi hade otur.
Dessutom är jag mycket tveksam till att svaret på en fråga faktiskt var det rätta. Jag hävdar, med diverse kollar på internet, att svaret vi fick fel på faktiskt var rätt.
Men det är ju så dags att komma och klaga på nu.
Oturssvaret var vår gissning på vad ett fat råolja kostat på världsmarknaden under onsdagen, och då kunde man ha en felmarginal på fyra dollar åt varje håll. Vi dividerade en stund om detta och kompromissgissade på 55 dollar.
Det rätta svaret var 50 dollar och denna enda dollar för mycket kostade oss den poäng vi behövt för att i alla fall få till ett tie break (som det blir när två eller fler lag har samma vinstpoäng).
Sedan skulle man pricka in de decennier när ett antal välkända drinkar först dök upp och blev populära. Jag var hundra på att det var Dry Martini som skulle kombineras med första decenniet av 1900-talet.
Och det skulle enligt quizmaster Tim vara fel. Och eftersom vi inte kunde kolla, fick det vara fel fastän jag vet att det är rätt.
Ja, ja, så kan det gå när man quizar. Jag visste i alla fall att det var You´ve Lost That Loving Feeling, skriven av Barry Mann, Cynthia Weil och Phil Spector (här ovan i original med The Righteous Brothers, som var förra århundradets mest spelade låt.
Det är gott nog för mig.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Ja, det är säkert både lärorikt och kul, det ni håller på med. Men jag är så dålig på att förlora, har jag insett sent i livet, så frågan är om det är något för mig.

Alla smutsiga detaljer sa...

Men kära nån - det är alltså inte musikquiz ni håller på med. Hur sjutton kan man veta sånt, hm, undrar om det är normalt...
Hur som helst, glad påsk :-)

Jah Hollis sa...

E: I quiz är det bara ett lag som vinner. Så med tanke på konkurrensen, får man finna sig i att man inte alltid vinner. Precis som i livet i övrigt. :-)

ASD: Det kallas General knowledge quiz och musik ingår som ett av många ämnen. Om det är normalt eller ej vet jag inte. Vi kanske är ett gäng ovanligt trevliga knäppgökar som tävlar. Glad påsk du med! :-)

slow motion sa...

Omskakande och imponerande! Inte minst för att du tar domartabben så bra. Själv undrar jag om jag hört You´ve lost... någonsin.