Twingly statistik

lördag 4 april 2009

Borgarna litar inte på oss svenskar


Det verkar som om opinionen i Sverige är på väg att svänga över till vår borgerliga regerings fördel. De senaste opinionsmätningarna visar tydligt att oppositionens tidigare så klara försprång mot Alliansen nu kan vara uppätet.
Det finns osäkerhetsfaktorer i mätningarna (Centern och Kristdemokraterna ligger pyrt till i en mätning), men helt klart är det moderaterna som seglar i medvind nu. Sossarna däremot halkar efter rejält.
Hur det blir när det drar ihop sig till val är väl en annan sak, men vi kan få ett par skräckscenarier till hösten 2010.
1. Alliansen får regera ytterligare en period av egen kraft.
2. Sverigedemokraterna blir vågmästare i riksdagen.
Hur som helst verkar det som om moderaterna lyckats slå blå dunster om "Det nya arbetarpartiet" och liknande i folk medan sossarna skitit i det blå skåpet några gånger för mycket nu.
Jag hoppas bara folk, innan det är val igen, tänker igenom vad de borgerliga tycker om oss svenskar. För bland de blå dunsterna lyser det igenom här och var.
Börja med att kolla in vår statsminister Fredrik Reinfeldts egna variant av Mein Kampf, som han skrev i ungdomen och där han anser att vi svenskar är hjärntvättade och ett "sovande" folk.
Kolla sedan folkpartiprofilen Birgitta Ohlsson som propagerar för att Sverige ska gå med i Nato och tycker att vi svenskar "ska vakna upp".
Det är ett rent ut sagt djävla nedsättande sätt att beskriva folk.
Det verkar som om Birgitta Ohlsson inte tror att folk kan ha en egen åsikt i den här frågan utan att det i Sverige "är politiskt korrekt att vara anti-amerikansk...och därför reflexmässigt emot Nato".
Hon är som Reinfeldt, hon tror inte vi svenskar besitter förmågan att tänka själva, att vi sover. När det gäller Natomotstånd kanske hon skulle börja med att ta ett snack med sina egna partikamrater.
Nej, dessa borgare är sig lika.
Lyssna på Odetta. Hon gick för övrigt bort i slutet av förra året.
Hon var en föregångare och portalfigur i den amerikanska folkmusiken och medborgarrättsrörelsen och hade den goda smaken att redan 1965 spela in en hel platta med Bob Dylanlåtar.
Och naturligtvis var just den låten spärrad på Youtube och gick inte att bädda in, så den vi ser på videon ovan är förstås Taj Mahal.
Den är inte dum den heller.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag vill ha kakan och äta den. Låt Maudan och Kd fara och flyg men fy för en period till med Freddan vid rodret. Din analys är fin-fin och visst behöver vi påminnas om vilka dom blå verkligen är...

slow motion sa...

Bonusar ställer till det liksom kärnkraftsutspel
:(

Jah Hollis sa...

Jag tror inte heller det är moderaternas styrka utan snarare sossarnas klavertramp som gjort att det blivit så här. Men moderaterna håller förstås på att spricka av stolthet nu. :-P

Alla smutsiga detaljer sa...

Hm, nu blev jag lite nyfiken på Slows kommentar. Menar du att svenskarna är så pro-kärnkraft att dom röstar på moddarna för att dom vill tillåta nybyggen och sossarna inte?

slow motion sa...

Asd, jag tänkte på vänsterns utspel, inte högerns dito.

Birgitta sa...

Det finns olika sätt att se på världen och min bild är lite annorlunda. Jag är blå även om jag inte spricker av stolthet så blir jag glad av uppgången - tycker att Fredrik och Anders B sköter sig bra.
Ang. Fredriks skrift som du nämner så lyssnade jag på honom när han föreläste om boken. Det stämde precis med hur det var då vid den tiden. Det är mer än 20 år sedan. Har varit en fan av Fredrik sedan dess.