Twingly statistik

tisdag 8 december 2009

Busar sätter dagordningen för bussresor

Till och från jobbet är jag tvungen att åka bil eftersom jag har de arbetstider och det avstånd till jobbet som jag nu har.
När jag är ledig och hemma får bilen i stort vila hela tiden och jag utnyttjar min gamla cykel för att ta mig runt inne i stan.
Men i vissa lägen, om det är cykelovänligt väder eller om jag ska handla något stort eller tungt, finns ju alltid alternativet att åka stadsbuss.
Men detta, att åka buss, verkar bli allt krångligare eftersom det numera är busarna som sätter dagordningen för hur det ska funka på bussar.
Att betala kontant för enstaka resor är snart inte att tänka på och att ladda upp ett kort med förköpta resor är allt knepigare. Det beror helt enkelt på att det finns busar som tycker att det är OK att råna busschaufförer på de kontanter de hittills tvingats hantera.
Därför kan man inte betala kontant vissa tider på dygnet, och ska man ladda kortet ska man leta upp ett alltmer svårhittat laddningsställe som dessutom ska vara öppet.
Allt detta misslyckades jag med i helgen, men eftersom kortläsaren var trasig på bussen in till stan, och chaffisen på vägen hem inte brydde sig om att ta betalt, fick jag åka gratis.
Och det är ju en gammal dröm: gratis kollektivtrafik.
Hade vi det skulle vi eliminera problemet med rånardräggen samtidigt som vi förmodligen skulle minska privatbilismens framfart betydligt.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

karina sa...

Först och främst...tack för titten på min blogg lite nu o då =)

sen kan jag bara hålla med om busarna på bussarna! de styr allt för mycket!! jag kör stadsbussar i HBG

ha en bra dag!

//K

gange sa...

Vissa tycker att det är en rättighet att betala kontant överallt, och tycker att de alltid ska få sin vilja igenom.
Jag tycker att det är en rättighet att kunna betala med kort överallt, varför får inte jag som jag vill?

Jah Hollis sa...

K: Jag kan tänka mig att man möter ett och annat rötägg på bussarna.

G: Jag har inte sagt något om att få min vilja igenom. Jag tycker bara det är trist att inte kunna köpa en bussbiljett ombord på en buss för att det finns idioter som lyckats sätta stopp för detta. Men det finns väl ingen som kan tvinga en affärsidkare av något slag att ta emot betalning via kort. Därför får du inte som du vill.

Erik sa...

Så sant! Jag betalar snällt månadskort, men kunde lika bra få betala med skatten. Gratis smakar alltid bäst. Mindre bilåkande vore bra för miljön. Vinn, vinn. :-)

Maria Berg sa...

Ja, då skall jag inte börja åka buss för det verkar allt ha blivit bra mycket krångligare och du tack för det tröstande orden det blir ljusare igen om 8 dgar - det hade jag inte koll på,
MB