Twingly statistik

torsdag 3 december 2009

Jah Hollis är med i världens bästa quizlag

Vårt quizlag, det numera smått legendariska Caltex & The Oxymorons, har inte vunnit flest deltävlingar i The Pickwick Pubs onsdagsquiz i år. Vi har heller inte lyckats ta hem pubmästartiteln på minst ett par år nu.
Men i går kväll, när det verkligen gällde äran och hedern, kändes det som om vi var oslagbara. Vi var i praktiken tvungna att vinna i går för att ta oss till finalen söndagen före julaftonen.
Det är visserligen två onsdagar kvar till dess, men den sista räknas inte eftersom finallagen redan då är inbjudna till finaltävlingen (och det finns heller inget annat lag som "underifrån" kan komma upp i samma antal segrar som vi längre).
Och om det är så att vi skulle kunna ha haft en sista chans kommande onsdag, tror jag inte vi hade haft möjlighet att skrapa ihop ett lag då (vi tävlar ju i princip bara varannan onsdag).
Men nu behöver vi inte tänka på det.
Vi tog den nödvändiga sista segern (och hamnade på samma antal segrar som ett lag som redan meddelat att de inte kan mönstra ett lag i finalen) och slipper därmed nesan att för första gången i historien missa en final.
Eller som våra konkurrenter, laget som vunnit överlägset flest delsegrar i år, The Spitfire Psychopaths uttryckte det i går: En final utan Caltex & The Oxymorons är som kärlek utan kyssar och en missad final för oss hade varit som Sveriges förlust mot Costa Rica i fotbolls-VM 1990.
Kvällen till ära, på en pub som var fullsmockad med tävlande lag, var det premiär för en ny Quiz Master: Bartender Neil ställde för första gången frågorna och gjorde det med den äran.
Eller kan man säga något annat när vår segermarginal ner till kvällens tvåa var hela fyra poäng.
Lite smågruffig stämning var det också inom vårt lag vid något tillfälle, lite nerver som visade sig.
Det var ju mycket som stod på spel, men det verkar som om den där extra pressen var precis vad vi behövde.
Nu kan vi faktiskt ta hem det femte pubmästerskapet genom åren.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Bengavoice sa...

Smågruffig är ordet, sa Bull. Men gnistbildning förutsätter energi och friktion, som redan Benjamin Franklin noterade.
Var det hela fyra poäng? Kanske skulle vi sparat lite till finalen?