Twingly statistik

torsdag 31 december 2009

Rekordmånga betalar för ännu mer skräp

Trots att ett par tilltänkta ministrar i den första Alliansregeringen kunde skapat lite trend genom att inte betala tv-licens, verkar det som om trenden i stället nu går åt andra hållet.
Enligt de senaste statistikuppgifterna är det nu rekordmånga i Sverige som betalar tv-licensen, närmare 3,5 miljoner hushåll. Det är den högsta siffran sedan Radiotjänst tog äver ansvaret för indrivningen av avgiften för 20 år sedan.
Själv har jag ju sedan, ja ett par år minst i alla fall, ingen tv. Och jag lider inte av någon abstinens.
För att testa det eventuella suget passade jag i går kväll på att bänka mig framför burken i vännen BT:s lägenhet där jag tar hand om post och vattnar växter medan han är ute på sjön och jobbar.
Beväpnad med fjärrkontrollen och en stadig Glenmorangie började jag surfa igenom utbudet så där kvällen före nyårsafton. Hittade först Rapports årskrönika på statstelevisionen. Visst, sådana återblickar och sammanfattningar kan vara trevliga, men jag fastnade mest för att Lisbeth Åkerman ju är snygg som en ängel och att hennes inkallade kommentator Mats Knutson alltid ser ut som om han står i motvind när han ska säga något.
Största konkurrenten, TV4, visade en av alla dessa galor som tv numera verkar vara nerlusat med. Folk som satt och spelade bingo och en oändlig radda nummer som lästes upp medan inget annat hände, på bästa sändningstid.
Där emellan mestadels mediokra artister och alltihopa lett av Lotta Engberg (någon borde kanske sagt åt henne att inte satsa på italienssa gatflicke-looken) och den allerstädes närvarande (och ovanligt bleke för att vara tv-programledare) Peter Jihde.
Urgh! Jag ligger hellre hemma på slafen och stirrar upp i taket än tittar på sådant.
Det som visades på övriga kanaler ska vi förbigå med tystnad: kassa filmer och amerikanska serier och en väldig massa "talking heads" som tydligen trodde att deras problem och åsikter om ditten och datten skulle intressera mig.
Inget ont om den som gillar tv: det är ett fritt val och jag ser inte ner på den som väljer tv:n.
Själv har jag valt bort den och slipper brottas med frågan om att betala, eller inte betala, licens för att ha tillgång till så mycket skräp.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: