Twingly statistik

måndag 14 december 2009

Jag tar paus och åker och firar morsan

Det har varit lite si och så med bloggandet de senaste månaderna tycker jag. Och då talar jag givetvis om mitt eget bloggande.
Det har mest blivit att jag deltar i en massa fotoutmaningar; inget fel i det, det är intressant på sitt vis (och har gett mig många trevliga bloggbekantskaper), men det känns som om det inte kräver lika mycket, som riktigt genomtänkta skrivna inlägg kräver.
Inte för att jag lider brist på idéer om vad jag skulle kunna blogga om.
Men vad finns det egentligen för anledning för mig att exempelvis ge mig in och kommentera den senaste opinionsundersökningen? Det finns väl redan tillräckligt med folk som gillar att slå varandra i skallen med sina argument där.
Och den som följt min blogg vet väl att jag till exempel inte har så mycket till övers för den politiska allians som styr vårt land.
Inte heller har jag några briljanta funderingar kring klimatmötet i Köpenhamn. Jag kan bara konstatera att även där tycks det vara populärt att ge varandra på skallen.
Nej, nu ska jag ta en liten bloggpaus.
Troligtvis bara några dagar medan jag ska åka upp till Småland och gratulera min mor som fyller 90 år i morgon, tisdag. Men jag ska ta det tillfället att även fundera lite på vad jag ska ha bloggen till.
Och hur jag ska hinna blogga samtidigt som jobbet är rätt pressande just nu.
Jag skulle kanske kunna berätta om min morsa, Karin, som började jobba som barnflicka åt en välbärgad familj i Stockholm redan när hon var 15 år. Och som hade en far (min morfar alltså) som var nitare på Oskarshamns varv och en mor (min mormor) som födde 14 barn.
Men det där får jag tänka igenom.
Jag säger som The Terminator: I´ll be back!!!
Mot Småland!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

@nemonen sa...

Trevligt och vad roligt att ha sin mor kvar så länge. Ingen snö att tala om här i småland. Hoppas att ni får det trevligt mor och du.Det vore väl bra att skriva din mors historia. Sådant är alltid läsvärt iaf för en släktforskare som ständigt ligger med näsan i gamla papper. Själv har jag haft tanken att skriva om något sådant. Jag har börjat lite med gamla bilder på bloggen.

Susanne sa...

Jag tycker det vore jätteintressant att läsa om dina släktingars liv. Bara det du nämner här gör mig pigg på att få veta mer. Det viktiga är ju att skriva om det man känner för och inte uppleva bloggen som en press.

Ha det bra i Småland! Och fira din mamma ordentligt.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jepp, jag känner också att det gått lite i stå hemma hos mig. Det har blivit för mycket politik och för lite personligt. Jag ska bli bättre, det ska jag.

Lustigt för övrigt för min mamma fyllde 70 igår (söndag) och min pappa fyller 80 på torsdag :-)

Erik sa...

Tror vi alla hamnar in i en slags rutin och lite skrivämnesbrist då och då. Kan ibland känna precis som du skriver. Att ta en bloggpaus på dina grunder verkar ju helt rätt! Skickar med ett grattis till Småland... ;-)

Photos by Storm sa...

Hoppas du har det bra här på Smålandskusten. Kanske har du spänt på dig skidorna för en liten tur i skogen??? Eller inte? Klart du ska fortsätta bloggen men fundera du ett tag. Visst blir man less mellan varven. Hoppas ni haft ett bra kalas/Lis