Twingly statistik

söndag 27 december 2009

Så var den glada julen 2009 slut

Så var det slut med julfirandet för den här gången. Och för min egen del är det slut med ledigheten med, eftersom jag ska jobba denna söndag.
Julhelgen var mycket lugn för min del. Jag ägnade mig inte åt speciellt mycket av det som tycks vara så stressframkallande just denna helg; inget jagande efter en massa julklappar och inga långa resor någonstans.
Men, som min kloka brorsdotter konstaterade efter att inte ha skickat några julkort i år: Det blev jul i alla fall.
Julmat fick jag med fastän jag inte köpt mer än lite julskinka som pålägg för egen del och fått en julkorv gjord efter ett gammalt släktrecept.
På julafton var jag hemma hos vännen BV och hans båda barn och fick läckert käk och trevlig samvaro. Detta upprepades sedan hemma hos gudbarnet och hennes föräldrar på annandagen.
Men uppenbarligen finns det andra som har det stressigt under julen, och då handlar det inte om själva julfirandet. Inbrottstjuvarna var i vanlig ordning i full aktion under helgen, och det var tydligen bara på Bornholm man var förskonad.
Nej, jag tror de här ljusskygga figurerna skulle behöva lite god julmat och trevlig samvaro. Kanske skulle det kunna avhålla dem från att ställa till en massa elände för sina medmänniskor.
Nej, nu kallar jobbet.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Det är fint om man kan styra själv över sina lediga juldagar. Traditioner i all ära, men det är bara kul med traditioner om de är kul. Typ. Själv har jag nu bestämt att aldrig mer fira jul i den form jag upplevt den de senaste åren. Nästa årvill jag gärna resa bort över alla juldagarna. I år nöjer vi oss med en resa i morgon och en vecka framåt. Men du hade en frestande bild i din blogg, såg gott ut!

miloa sa...

Vi är inte för det stressade livet. Så vi har varit hemma njutit av god mat och av varandra.

Jah Hollis sa...

Jag tycker det är trevligt att träffa folk, även vid jul. Men samvaron får inte kännas som ett tvång eller innebära en massa umbäranden. Jag är glad att jag blev bjuden till två helt opretantiösa sammankomster och blev bjuden på väldigt god mat på båda. Bilden är från en av dom och det var precis så välsmakande som det ser ut.