Twingly statistik

onsdag 7 september 2011

Är det inte slutresultatet som räknas?

Sverige besegrade i går kväll San Marino (kallade Europas sämsta landslag) på bortaplan, i EM-kvalet i fotboll, med 5-0.
Segern satt ganska långt inne, det ska inte förnekas, men det blev fem svenska mål till slut och tre odiskutabla poäng.
Detta verkar ha fått de svenska tidningarnas fotbollskommentatorer att gå i det välbekanta taket och spy lite galla på vägen dit.
Jag vet inte om de var besvikna för att det inte blev en utklassning av den dimension som Holland stod för när man tog sig an San Marino nyligen.
Men är det ändå inte till syvende og sist (ja Danmark slog Norge i går och hjälpte på så vis Sverige en aning) slutresultatet som gäller? Och visst är det en kliché, men nästa gång är det en ny match (och med stor säkerhet med en rund boll).
Fråga det italienska landslaget och det engelska efter deras insatser i gårkvällens kvalspel.
Man brukar ju säga att musikrecensenter är misslyckade musiker som ska ge igen för att de misslyckats som musiker.
Frågan är om inte det där skulle kunna överföras till fotbollen och fotbollskommentatorerna med.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

ormbunke sa...

Kul med lite åsikter om fotbollen i går.Det verkade inte som den där gallan hjälpte i går. Den gallan gillar jag definitivt inte. Men jag tyckte det var många loja spelare i laget. Trodde tydligen det skulle ordna sig ändå. Och det gjorde det ju men det var inte kul att se första halvlek.Men det fanns några som åtmintstone försökte.Som Kim Källström. Rasmus Elm(tack för att han fick va med från start)Sen fick ju Christian Wilhelmsson lite fart i benen i andra halvlek men Zlatan var loj hela matchen utom de sista minuterna..
Lite åsikter från en som stått vid sidan om målet i 30 år. Ha de gott. Anita

Jah Hollis sa...

Tack för din kommentar. Jag såg inte matchen, utan följde den på radio (så kunde jag pyssla med lite annat samtidigt). Visst började man undra en bit in i andra halvlek, när det ännu stod 0-0. Chippen verkar gå en ny vår till mötes i höst, men Zlatan hade kanske annat i tankarna (och han är ju alltid hårt tagen av motståndarna). Men jag tycker ändå 5-0 är vad man kan begära.

BP sa...

Jag såg matchen. Sverige behövde en utvisnin på deras mittback för att "komma igång". Klart att slutresultatet räknas, men om du hade sett matchen så hade du gråtit. Detta sagt av en som aktivt stått i mål och var full av beundran för San Marinos unga målvakt;-)

Bengavoice sa...

Jag såg andra halvlek av matchen, det räckte. Ledare, spelare och tyckare brukar tjata om att man ska ha tålamod i sådana här matcher. De gnälliga skribenterna drabbades nog av prestationsångest innan proppen gick ur, vilket verkar prägla deras texter. Dessutom har jag sett statistik om att typ hälften av målen i fotboll görs under matchens sista fjärdedel. Det var inte bara utvisningen som avgjorde - svenskarna malde tålmodigt ner mazarinerna.
Med bättre motstånd blir även det svenska spelet bättre, det har vi sett många gånger tidigare.