Twingly statistik

måndag 28 november 2011

Kolla in Dungen om ni får chansen



Så var det måndag igen, dagen efter den stora stormen som drog fram bland annat över Malmö.
Nu bär det tillbaka till verkligheten igen, det vill säga att det strax är dags att ta tåget till jobbet.
En fin upplevelse har jag dock kvar i starkt minne efter helgen som gått: konserten med Dungen på KB här i Malmö i fredags kväll.
Dungen är ett svenskt band som spelar i en egen division, musik som det är omöjligt att sätta någon av de välkända etiketterna på.
Det är musik med influenser från alla möjliga och omöjliga håll och ändå är helheten något alldeles eget och mycket originellt. Skickliga musiker, utan att skryta med det, är de också.
Bandets inlevelse i detta musikaliska äventyr är också total och jag kan bara rekommendera en sak: får ni chansen att kolla in Dungen, så ta den.
Ni kommer inte att bli besvikna, det vågar jag lova.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Fototriss 159, 27 november: Mysigt




Söndagen den 27 november är just över och en bra bit över 100 deltagare har lämnat sina bidrag till veckans nya Fototrisstema: Mysigt.
Själv har jag alltid haft någon slags ambivalent inställning till begreppet ”mysigt”, jag använder nog aldrig själv uttrycket, och har aldrig riktigt greppat vad det står för.
Så jag tänkte faktiskt hoppa veckans triss och tog i stället en tur ut till Västra hamnen i Malmö för att se hur den annalkande stormen tedde sig.
Kanske tyckte måsarna vid havet att det var mysigt att lyfta på de tilltagande vindarna, för fler och fler av dem gav sig upp och seglade nästan stillastående.
När det sedan började ta i på riktigt drog jag och handlade och for hem.
Kanske skulle jag kunna säga att det var mysigt att komma in och sedan höra hur stormbyarna ven utanför. Men jag skulle nog inte vilja beskriva mitt hem som ”mysigt”.
Men jag trivs rätt bra här ändå.
Och stormen den håller i sig än, så här efter midnatt.
Fler ”mysiga” bilder här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


lördag 26 november 2011

Veckans fönster 155, 26 november: Valfritt


Mitt valfria fönster till Susannes fotoutmaning denna vecka sitter på ett Öresundståg i full fart på väg mot Kristianstad i torsdags eftermiddag.
Utanför var det grått och dimmigt och det började mörkna redan strax före klockan tre.
Ändå blev det en rätt vacker bild, tycker jag.
Fler valfria fönster här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

fredag 25 november 2011

Aftonbluffens mattegenier slår till


Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har tydligen blivit det allenarådande politiska hatobjektet på Aftonbladets redaktion.
Jag känner egentligen inte något behov av att försvara Juholt, men illvilligheten på Aftonbluffens redaktion verkar inte ha några gränser.
Lögner är legio, statistik och opinionsundersökningar används lite som det passar redaktionens (politiska) syften.
Nu skriver AB, på webben, om en opinionsundersökning från Novus där dryga 1500 S-väljare bland annat fått svara på om de tycker att Juholt bör avgå som partiledare.
Det är det många som tycker, hela 43 procent, vilket då den som skrivit artikeln får till att det är ”en majoritet” (förvisso med förbehållet ”av de som tagit ställning” då de 20 procent som svarat ”vet ej” tydligen räknas bort för att man ska få den rätta vinkeln på det hela) som kräver Juholts avgång.
Man skulle faktiskt då kunna tolka resultatet som att 57 procent inte har något att invända mot att Juholt sitter kvar. Alltså att majoriteten inte har något krav på att han ska avgå.
I söndags kunde man på AB:s tv-sidor läsa, inför ett kommande program, att ”Lech Walesa styrde Ungern mellan 1990-1995”.
Ja, det finns en tydlig tendens vad gäller kollen på saker och ting på AB.

Jah Hollis

Tema fredag den 25 november 2011: Längtan


Fredag igen, den 25 november, och dags för ett fredagstema hos Carina/Sinneskatten: Längtan.
Längtan är lite lurigt tycker jag, eftersom det uttrycker lite av en otillfredsställelse med läget som det är.
Man kan längta till sommar och värme när det är kallt och mörkt, men samtidigt är det ju synd om man ska uppleva att all den tid man då går och längtar känns rätt meningslös.
Ändå kan jag just den här tiden på året, i allra mörkaste november, känna att jag längtar till ljusare dagar igen. De där dagarna då jag kan se fina solnedgångar från köksfönstret.
Men jag försöker göra det bästa av även den här årstiden och så vet jag ju att det i dag är mindre än fyra veckor till vintersolståndet då det så sakta vänder igen och går mot ljusare tider.
Fler bilder på temat längtan finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

tisdag 22 november 2011

Fototriss omgång 158, tävling: Inramad




I söndags drog i vanlig ordning en ny Fototriss i gång, nu med temat Inramad (för övrigt är det även denna gång tävling med priser från numera välkända Coolstuff).
Tyvärr sammanföll detta med min tuffa vecka i arbetsschemat, så först nu kastar jag in min triss i en paus hemma innan det strax är dags för nästa tur och retur-resa Malmö-Kristianstad.
Min triss ramar för övrigt in en sådan resa:
Överst är det väntan på tåget på perrongen (som inte är så tom som det verkar här) i Citytunneln som ramar in den väntande mannen.
I mitten lockar Pressbyrån i Kristianstad väskrullande resenärer med sin försäljningshit: Lussebullar! Äntligen tillbaka!
Och på sista bilden är jag själv tillbaka mitt i natten, utanför Malmö C:s inramade vänthall (nästan exakt ovanför den plats där första bilden är tagen) för att ta bussen vidare hem.
Fler, många fler, bilder på detta tema finns här.

Jah Hollis

lördag 19 november 2011

Veckans fönster 154, 19 november: Uppbrutet



Det är lördagen den 19 november och i går drog Susanne igång fönstertema nummer 154: Uppbrutet, på sin blogg.
Tyvärr verkade det då vara trassel med kontakterna till bloggen, men nu ska det visst funka ingen så jag kan lägga in mitt bidrag.
Jag vet inte om man strikt kan säga att fönstren i kvarteret i Kristianstad, där kommunen och Region Skåne ska ha ett gemensamt nygammalt kontorskomplex, (bygget har varit med här förr) är uppbrutna. Men visst kan man tolka det så på något vis, se bara nedersta bilden där Turistbyrån tidigare var inrymd.
Ett fascinerande byggprojekt så här i kristider.
Fler uppbrutna fönster ska ni förhoppningsvis hitta här.

Jah Hollis

fredag 18 november 2011

Tema fredag 18 november: Ljuspunkt


Vi är inne på fredagen den 18 november 2011 och på söndag är det bara en vecka till första advent.
I dag är det också dags för ett nytt fredagstema hos Carina/Sinneskatten och denna gång är det: Ljuspunkt, vilket väl är passande nu när ljushögtiderna närmar sig.
Min tolkning av ljuspunkt är att få höra och se ett band som amerikanska Richmond Fontaine spela (som här ovan på KB i Malmö för drygt två veckor sedan).
Deras musik är en klart lysande ljuspunkt i en musikalisk värld som jag finner rätt enahanda, fantasilös och likriktad (det finns naturligtvis en rad andra undantag), men som få verkar ha upptäckt i mediebruset.
Synd, för de står för något genuint och originellt i musikväg.
Fler tolkningar av temat Ljuspunkt har ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

söndag 13 november 2011

Fototriss 157, 13 november: Kvinnligt




Söndag den 13 november (en månad till lucia) är temat för Fototriss: Kvinnligt.
Det är minst lika svårt som temat Manligt, för ett par veckor sedan, kändes till att börja med.
Av BP fick jag förslaget att bara kopiera den trissen och byta män mot kvinnor och och manligt lektyr mot kvinnlig.
Faktum är, att jag nuddade vid tanken innan jag bestämde mig för att ta en cykeltur söndag förmiddag och se vad som dök upp. Och det blev, uppifrån och ner:
1. När jag stannade för att pumpa däcken vid en av kommunens cykelpumpar föll en kvinnlig blick på mig. Ja, från en affischtavla intill som som gjorde reklam för gud vet vad.
2. På andra sidan gatan låg parkeringshuset med ett kvinnligt namn, Anna, där man får använda väggen i gatunivå till graffiti.
3. Lite längre ner i stan stod Tamburmajorskan, ett kvinnligt föredöme som leder (den manliga)
Optimistorkestern i alla väder och tider.
Ja, så blev det den här gången.
Ett hundratal bidrag till hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Veckans fönster omgång 153: Rörigt


Jag tog faktiskt ett foto till denna omgång av Susannes fönsterbilder, nu med temat Rörigt, redan i fredags, men tyckte inte det höll måttet riktigt.
Under en cykeltur denna söndagsförmiddag råkade jag så passera detta fönster tillhörande en trafikskola som nu verkar ha det lite rörigt runtomkring sig.
Vill man vitsa till det lite, kan jag tillägga att den dessutom återfinns i det område som heter Rörsjöstaden.
Fler fönster på detta tema finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

fredag 11 november 2011

Grattis till min blogg: Fem år just i dag!


Just detta datum, den 11 november, 2006 skrev jag mitt allra första blogginlägg.
Nu har det gått exakt fem år sedan dess och bloggen lever, även om den kanske inte direkt frodas.
Närmare tvåtusenfyrahundra inlägg har det i alla fall blivit med åren och även om månadsfrekvensen avtagit något så fortsätter de att droppa in.
Jag firar genom att åka snålskjuts på de fina och färgstarka tårtor mitt gudbarn Lisa bakade när hon fyllde 15 år för snart två månader sedan. De var lika välsmakande som de ser ut.
Bilder har också blivit ett allt mer dominerande inslag på min blogg och om inte annat så har mitt intresse för foto och bilder blivit starkare (återuppväckts) med bloggandet.
Förra helgen nådde detta intresse lite av en blogghöjdpunkt när ett av mina bidrag kom tvåa i en av bloggen Fototriss tävlingar.
Och det kommer mera, var så säkra. Både bilder och text.
Tack, ni som fortfarande tittar in då och då!
Vi ger oss inte!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Tema fredag den 11 november: Återbruk


Så var det fredag igen och för några timmar sedan återvände jag från Kristianstad efter att ha sovit över där efter en sen jobbkväll.
Innan jag drog hem kollade jag Fredagstemat hos Carina/Sinneskatten denna vecka och det var Återbruk, vilket jag tolkar som något gammalt som återanvänds eller får en ny användning.
Så väl hemma i Malmö gick jag in i den gamla vänthallen i Malmö Central som förvandlats helt sedan Citytunneln öppnades och en ny vänthall togs i bruk.
Här har man återbrukat den gamla hallen på bästa vis genom att ge plats för matställen i massor, från lite enklare snabbmatsdiskar och fik upp till Johan P:s fisk- och skaldjursfilial (syns till vänster på bilden och är en filial till deras krog uppe i stan) där man bland mycket annat kan få ostron och champagne.
Jag har själv inte testat något av ställena, men hört mycket gott om hela konceptet (som det väl heter nu för tiden). Och det brukar vara mycket folk i restauranghallen.
Fler tolkningar av temat hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

söndag 6 november 2011

Fototriss 156: Så här ser det ut där jag är (13)




Söndag igen, den första i november 2011 och dags för Fototriss 156 med det  återkommande temat: Så här ser det ut där jag är.
Det innebär pinfärska foton och mina är givetvis tagna under lördagen.
Uppifrån och ner:
1. Än har inte alla träd tappat alla löv, men det går snabbt nu trots den milda hösten. En blek novembermåne stiger i skymningen.
2. En inte så nogräknad grönsakshandlare har tagit återvinningsstationen för en soptipp och dumpat två lådor tomater bland höstlöven.
3. Det blev snabbt mörkt och jag drar till Coop för att skaffa nya livsmedelsförpackningar som så småningom ska ut till återvinningsstationen.
Fler bilder på veckans tema återfinns här.

Fram till klockan 19 denna söndag (då jag jobbar ett grymt långt pass) kan ni också kolla in de åtta bidrag som gått till ”final” i förra veckans tävlingstriss. Ett av dem är förvisso mitt, men kolla in alla och rösta sedan på det ni gillar bäst – här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

lördag 5 november 2011

Veckans fönster 152, 4 november: Utrymt


Dags för ännu ett fönstertema på Susannes fotoblogg och denna gång är temat: Utrymt (inte Urblåst som jag själv mindes det efter första kollen på temat).
Mer utrymt än bakom dessa fönster i rådhuskvarteret i Kristianstad kan det knappast bli.
På denna sidan står bara en vägg kvar och det ser mest ut som en filmkuliss och rummen där bakom är sedan länge utrymda.
Fler fönster på detta tema finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Tema fredag: Sitta/Sitter fast


Fredagen har blivit lördag som i praktiken är en söndag.
Det är med andra ord Alla helgons dag och jag ska lägga in en bild till Carinas/Sinneskattens fredagstema som är Sitta/Sitter fast.
Det är nog en och annan av oss som sitter fast i jobb och förhållanden och omständigheter som vi innerst inne inte är nöjda med, men som vi accepterar därför att vi inte orkar bryta oss loss och söka nya alternativ.
Men min bild handlar inte om sådant, utan om cyklar som sitter fast i ett cykelställ i Kristianstad.
Visst känns det lite trist att man alltid ska behöva låsa fast sina tillhörigheter och bevaka allt man äger och har för  att få ha det i fred?
Fler bilder på temat hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

torsdag 3 november 2011

Bob Dylan återvänder till Malmö arena


Det är väl ungefär två och ett halvt år sedan Bob Dylan och hans band senast spelade i Malmö arena
Nu är det dags igen, och i kväll har han med sig Mark Knopfler, en gång i Dire Straits.
När den turnén annonserades ut höjdes ju förväntningarna något, kanske skulle samarbetet blåsa lite nytt liv i Dylans scenshow (som väl är så långt från just show man kan komma).
Knopfler och Dylan samarbetade ju framgångsrikt på Dylanplattorna Slow Train Coming och Infidels och att få höra lite inte alltför nötta nummer därifrån hade ju inte varit dumt.
Men förhandsrapporterna från Europaturnén så här långt tyder inte på att det skulle bli så, även om Bob Dylan ännu kan vara lite oberäknelig när det gäller låtval.
Men det lär inte vara någon större chans att vi får höra Slow Train (som Dylan spelade live senast 1987) eller Neighborhood Bully (som han aldrig lär ha spelat live) denna afton.
Dock dyker då och då Dylans och Knopflers kanske finaste samarbete, Blind Willie McTell (som inte fick plats på Infidels utan sparades till första Bootleg Series-boxen) upp i repertoaren.
Den hade ju suttit perfekt i afton.

Uppdatering 4 november: Jag har rättat till de konstiga ”spökfilmerna” som låg ovanför Dylanvideon. Jag återkommer med någon slags rapport från konserten.

Jah Hollis

tisdag 1 november 2011

Fototriss 155: Tävlingstema, Manligt




”Då sova vi alla på granris tungt
och drömma om bleka mör
och snarka och vända oss manligt och lugnt,
medan elden falnar och dör.”

Så beskrev Dan Andersson i ”Helgdagskväll i timmerkojan” vad veckans tema i Fototriss, Manligt, kan vara. Ett speciellt sätt att vända sig på när man sover.
Temat är, enligt mig, så svårt och innehåller så många fallgropar att jag först tänkte avstå helt.
Men OK, det blev en triss män, och vad ni ska kolla in här är deras preferenser vad gäller innehållet i Pressbyråns tidningshyllor.
Ånä, inga vanliga, simpla ”herrtidningar”.
Klicka upp bilderna så ser ni bättre det manliga magasinsutbudet.
Sedan ska jag lägga in en länk till Coolstuffs Fars dagssida för att få vara med och tävla med min triss.
Hur konkurrensen ser ut kan ni kolla här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,