Twingly statistik

tisdag 16 december 2008

Så fick man känna på ett jordskalv också


Jag är numera inte ovan att vakna, alltför, tidigt på morgonen.
Tyvärr verkar det som om jag har fått problem med att sova sammanhängande en hel natt.
Men det tillhör inte vanligheterna att vakna av att det känns som om någon försöker att flytta på sängen. Men det var vad jag gjorde i dag och jag började tro att grannen under macklat med någon bärande vägg så jag och min Hästens skulle rasa ner genom golvet.
Men så blev det lugnt igen och medan jag försökte somna om slog det mig att det kanske handlat om något naturfenomen som fått slafen att gunga.
Jodå, mycket riktigt var det ett äkta jordskalv, av den större modellen efter svenska förhållanden, som jag fått uppleva.
Epicentrum låg visst någonstans norr om Ystad, runt fyra, fem mil från mitt trygga hem i Kirseberg i Malmö. Men det kändes som sagt ordentligt.
Visst är det fascinerande med naturfenomen, men nu får vi hoppas att inte himlen faller ner över oss när jag ska köra mig själv och ett par arbetskamrater till jobbet i skalvområdet.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

11 kommentarer:

Namn: Eva sa...

Hästens + Skakningar = Jordbävning
Den ekvationen har jag aldrig sett förut ;-)

Klarabella sa...

Jag sov trots skaket.
Men det var faktiskt lite tråkigt. För det kanske bara händer en gång i livet. Så jag kanske aldrig får känna på ett lätt litet jordskalv. Förhoppningsvis så får jag känna på ett litet efterskalv, det skulle vara en upplevelse :).

Bengavoice sa...

Det krävs lite ungefär 5,2 på Richterskalan för att väcka Klarabella. Hennes bror behöver minst en sjua. Fråga mig, jag vet.

Sånger från nedre botten sa...

Nu har du nog läst för många Asterix-album...

MissMagicGirl sa...

Fy, det låter läskigt med jordskalvet!
Jag är glad att jag inte var med om det.

Cliff Hanger sa...

Du tror inte, som många andra, att det var ett försök av skånska separatister att spränga loss Skåne? Eller kanske ett försök av svenska ickeskåningar att göra sig av med Skåne? ;-)

Jah Hollis sa...

E: Jag hoppas inte det var jag som utlöste jordbävningen.

K o BV: Det krävs alltså mer än en jordbävning för att väcka sovande tonåringar. Jag vet fler som var besvikna för att de inte vaknade av skakandet.

SFNB: Härligt med folk som kan sina populärkulturella hänsyftningar. :-)

MMG: Det var inte så väldigt otäckt. Inte här i Malmö i alla fall.

CH: Konspirationsteorier i all ära, men... nej. :-)

Photos by Storm sa...

Skönt att se att du klarat dig utan skador. Här var också folk som kände av det men när det gäller mig själv - icke. Ha det bra/Lis

Mikael K sa...

Fascinerande, Jah. Och läskigt.

Shakin´ all over fick en annan innebörd.

Anonym sa...

Vilken upplevelse! får du ta med på din meritlista...

Jah Hollis sa...

C: Om inte annat så har jag ett bra samtalsämne att ta till om jag är på fest någon gång och konversationen är trög. :-)