Twingly statistik

söndag 21 december 2008

Stoppa pressarna: Ett bra brittiskt band!


OK, jag vet att rubriken är drastisk, men erkänn att den brittiska pop- och rockmusiken inte känns så där jättespännande just nu.
Visst det finns band som gör en rätt bra låt på var tionde de spelar in och som blir hyfsat framgångsrika.
Men ta en titt på den amerikanska Billboardlistan och ni kommer att märka att amerikaner knappt bryr sig om brittisk musik längre. Visst, Billboards Topp 200-lista för album är till stora delar deprimerande läsning för den som letar efter något originellt.
Och ännu mer deprimerande för den som letar efter något riktigt spännande från de Brittiska öarna. Bland de 100 första plattorna hittar jag vid en snabb genomläsning, Coldplay, Duffy, Enya, Dido och Sarah Brightman.
Brittisk musik är inte så där värst het längre, verkar det som.
Men det tycks som om britterna (och jag menar då främst engelsmännen) ändå alltid tror att deras band är bäst i världen. Det är Oasis och Arctic Monkeys om och om igen, och de må ha sina kvaliteter, men de verkar förbli "Big in England".
Desto roligare då att få höra ett brittisk band som faktiskt är originellt och som borde, om det finns någon rättvisa, kunna nå långt både geografiskt och musikaliskt.
Jag talar om British Sea Power.
Smaka på videon här ovan och gå sedan vidare.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Ankan sa...

Jag medhåller. Brittiska musikscenen är för stunden VÄLDIGT tråkig. Men BSP har jag redan hunnit lyssna på (såklart ;D)och även "tröttnat" på bara för det.

Jah Hollis sa...

Ja, du ska ju alltid vara först! :-D

Thomas O. sa...

Makalös spelning! Fullt ös! Och så den barfota violinisten! Tack för tipset!

Carina sa...

God jul på dig med!!!
Carina

Sånger från nedre botten sa...

Vet inte varför den här låten kom upp i skallen: http://www.youtube.com/watch?v=4yTIpcwBTTs