Twingly statistik

tisdag 3 mars 2009

Än en gång kan Malmö bli ett slagfält

Nu börjar det dra ihop sig: i helgen spelas Davis Cup-tennismatchen nellan Sverige och Israel i Malmö.
Optimismen i tenniskretsar, se klippet ovan från en officiell tennissajt, över denna "bra lottning" tycks ha förbytts i allt annat än glädje.
Matchen ska spelas utan betalande publik och redan nu är arenan, Baltiska hallen som ligger relativt centralt i Malmö, omgärdad av ett gigantiskt säkerhetspådrag.
Det är, ännu en gång, som om det drar ihop sig till krig i Malmö.
Senast var det när European Social Forum hade möte i Malmö och deras svans skulle visa sig duktiga inför sina beundrare på vänsterkanten.
Under matchen i Malmö kommer det givetvis att demonstreras, det är Israel som är målet om någon nu inte insett detta redan. Förhoppningsvis kommer det att ske på ett värdigt sätt och utan denna eviga svans av våldsromantiker som brukar följa i kölvattnet av sådana manifestationer (och som märkligt nog ofta tas i försvar av folk som säger sig vara demokrater).
Lyckas nu inte vänstern och arrangörerna av denna demonstration hålla rent och visa att de menar allvar, ja då börjar jag tappa tron på vänsterrörelsen och deras mål.
Jag börja bli trött på att Malmö alltid ska tvingas städa upp efter all denna meningslösa förstörelselusta.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

tackar!
bilden är inte ny direkt, men skorna var nya när bilden togs :)

gaspedal.blogg.se

Eva Nygren sa...

Jag förstår inte föregående kommentators kommentar: Något har jag kanske missat eller missförstått. Det känns oroligt inför matchen. Någon sa att man inte kan säga att sport inte är politik och det håller jag med om. Politik är ju hur vi lever. Men jag tycker ändå att sport ska få utövas enligt de normer som finns inom den sfären.

Jah Hollis sa...

Kommentaren ovan en ett svar på en kommentar jag gjorde i den senaste Fototrissen. Den har hamnat efter fel inlägg helt enkelt.

Alla smutsiga detaljer sa...

Självklart hänger politik och idrott ihop. Inte minst om man funderar över det faktum att Israel bombat varenda idrottplats sönder och samman i Gaza. Bortsett från det så har det ju visat sig tidigare att idrottsbojkotter är verksamma men det är en hårfin balansgång. När det gäller Malmö-matchen får man ändå svårt att hålla sig för fniss när man hör om högarna av gatusten som lagts ut på strategiska platser. Det känns verkigen ironiskt.

Alla smutsiga detaljer sa...

PS för sakens skull vill jag så klart tillägga att våld i min värld alltid är förkastligt!

Jah Hollis sa...

Gatstenarna som fanns på plats för att läggas utanför Baltiskan är ju en oerhört pinsam fadäs.
Jag hoppas nu vänstern tänker på sitt förtroendekapital när det ska demonstreras i Malmö och håller våldsromantikerna kort.

Alla smutsiga detaljer sa...

Fast, vad ska vänstern göra förutom att i ord och handling ta avstånd från våld? När AFA eller nassarna tar upp dom där stenarna så står man sig slätt men får ändå ta ansvaret efteråt.

Jah Hollis sa...

Det är just det som är det stora dilemmat.