Twingly statistik

onsdag 18 mars 2009

Klarar Malmö ett köptempel till?

Torsdag den 19 mars, ja imorgon alltså, öppnar ännu ett gigantiskt köptempel i Malmö, den här gången i innerstans utkanter, precis där motorvägen från Lund kopplar på Malmös gatunät.
Området brukar kallas Malmös entré och det är den andra halvan av namnet som nu står (trendriktigt(?)) med liten begynnelsebokstav på den stora lådliknande byggnaden.
Här låg under många år ödetomter, något gammalt rivningshus och en samlingsplats för fyllerister och andra utslagna. Allt avskärmat ut mot motorvägen med en radda stora reklamskyltar.
Men så slog man till sist till och beslutade att bygga ett upplevelsecentrum: alltså butiker, restauranger, en biograf, ett gym och en massa annat samlat i en plexiglaslåda.
Fast i det nu färdiga Entré heter det inte så: det heter shopping, food court, cinema, fitness och kids area.
Man väntar sig tydligen ett stort antal engelsktalande besökare, och förvisso kanske det kan behövas.
Det finns många som tvivlar på att det mitt i långkonjunkturen ska finna köplust nog att hålla Entré under armarna till bättre tider kommer.
Intressant är kanske också att jämföra min alldeles färska bild på Entré ovan med den reklamfilm för Entré där Carolina Gynning anlitats för att bjuda in till torsdagens invigning.
Hoppas hon slipper trängas med byggjobbarna som fortfarande, in i det sista, ser ut att ha fullt upp.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Liz1e sa...

Det alldeles värsta är att SF verkar ha flyttat samtliga bioföreställningar från innersta'n (Storgatan) till detta nya häftiga upplevelsecenter. Det känns snopet för oss som gillar att käka på Bullen före/efter bion.

Mikael K sa...

Jag köper alltså är jag, hörde jag härom dagen.
Det där med att snygga upp områden och fasader blir också märkligt med tanke på alkisarna och de andra som mådde risigt. Vart tog de vägen? Polerades de i samma veva? Mår de fabulous och bär suit, dress och italian shoes?

Bengavoice sa...

Detta blir väldigt intressant, inte minst som Entré blir något av min kvartersbutik. Kollade deras synnerligen anskrämliga hemsida – musik och prat på hög volym som inte kunde stängas av – och väldigt lite väckte intresse. Det där med food court borde ta intryck av Scalahuset i Köpenhamn, där inte minst den genuint ruffiga irländska puben The Shamrock Inn pryder sin plats.

Jah Hollis sa...

L: Ja det gäller väl att arbeta in biosalongerna vid Värnhem så att de inte står tomma. Minns du att det en gång låg en biograf just vid Värnhem, i de lokaler där Systembolaget nu håller till?

SM: Vilket ju osökt leder oss in på missbrukargänget. Det är just Systembolaget som är deras magnet och det ligger inte inne i Entré. Men det är ju en möjlighet att Entré kan bli en värmestuga för dem när vädret så inbjuder. Och nej, de ser fortfarande tämligen oborstade, unbrushed(?), ut.

BV: Intressant är ju bara förnamnet med tanke på vilken storsatsning det är. Men premiären tycks i alla fall ha lockat tusentals dit. Fast ett Shamrock därinne, det kan man nog bara drömma om.