Twingly statistik

torsdag 26 mars 2009

Ze Beatles in German, ja!


Åh, så nära vi var att ta årets andra quizseger på Pickwick i går. Vi lyckades besegra våra tuffaste konkurrenter, Spitfires och så vidare, bara för att bli slagna på mållinjen av några helt okända förmågor.
Och dessa okända förmågor rånade oss på segern med en halv poängs marginal.
Hade jag studerat Aerosmithlyrik och superhjältar lite mer ingående kunde jag ha blivit tungan på vågen, men där räckte inte mina kunskaper till.
Dessutom ska jag erkänna att jag ännu en gång gick till quiz på fastande mage och därmed rätt snabbt kände av aftonens intag av öl, whisky och senare även en skvätt tequila.
Till mitt försvar får jag väl ändå räkna att jag visste att Beatles spelat in She Loves You på tyska (Sie liebt dich) och att det latinska uttrycket för (som quiz mistress Meghan uttryckte det) "to the point of making you sick" är "Ad nauseam".
Så helt värdelös för laginsatsen var jag väl inte, mitt lite snurriga tillstånd till trots.
Man skulle också kunna säga att det faktisk var den tunna linjen mellan "pest" och "pestilence" som blev vårt fall.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Baronessan sa...

Nu är frågan - var det okunnighet eller var det tequilan? Beatles på tyska har jag hört förr men då var det I wanna hold your hand som hette.... öh, ja...kom ge mig din hand - fast på tyska då som jag inte kan stava till.

Jah Hollis sa...

Komm Gib Mir Deine Hand, lär den heta. Frågan var just ställd så: Vilken låt mer än I Want To Hold Your Hand spelade The Beatles in en tyskspråkig version av?
Och jag ska nog inte skylla något på tequilan, för den kom in när tävlingen var över. Och jag är trots allt rätt nöjd med min egen insats.