Twingly statistik

söndag 17 maj 2009

Grattis Norge på Syttende mai

Var hemma i kamrat BT:s lägenhet och såg till att hans blommor inte dör medan han är ute på sjön och jobbar.
Så i ett anfall av populism fick jag för mig att jag skulle kolla lite på finalen i Schlager-EM (ESC) som just börjat på tv.
Jag vet ju att vare sig musiken, eller hela konceptet är i min smak, men det kändes inbjudande att bara slå sig ner i tv-fåtöljen och låta sig lindas in i denna tämligen intetsägande bomullsaktiga underhållning.
Jag tröttnade innan halva startfältet hade klarats av och började zappa mellan en gammal Steven Seagalfilm och en annan film: Midnight in the garden of Good and Evil (regisserad av Clint Eastwood).
När jag sett upplösningen på Eastwoodfilmen gick jag tillbaka till schlagern där en seg röstningsprocedur pågick. Det hela blev inte roligare av att Norge redan i praktiken vunnit efter det att färre än häften av rösterna lämnats.
Jag stängde av och cyklade hem i stället. Och på radio kunde jag höra att Norge vunnit en förkrossande seger medan Sverige hamnade i botteskiktet.
Det blir nog en fin Syttende Mai i vårt broderland i dag.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Liz1e sa...

Midnight in the garden of Good and Evil är en av de bästa böcker jag läst. Filmen är usel i jämförelse. Säkert inte i jämförelse med ESC dock.

Jah Hollis sa...

Mitt problem är, att när jag börjar titta på en rättegångsfilm, så vill jag se vad domen blir. Dessutom var det skådisar jag gillar och en del härliga karaktärer. Och jag har sett sämre filmer. Många.

Liz1e sa...

ouch - det där kom ut fel. eller tolkades inte som jag avsåg: filmen är usel i jämförelse med boken, inte som film betraktat. boken är nämligen ett - ur mitt perspektiv alltså - litet mästerverk, helt i klass med To kill a mockingbird.
att se'n jämföra filmen med ESC var bara ett försök att vara vitsig...