Twingly statistik

tisdag 9 mars 2010

Jah Hollis springare är åter i stallet

Efter över två månader på en innergård på Gamla Väster här i Malmö är nu min bajk, min båge, min trogne springare återbördad till stallet.
Alltså till cykelkällaren i huset där jag bor.
Vår skilsmässa började med en livlig nyårsfest, där jag klokt nog lämnade cykeln och hängde med i en taxi när det var dags att åka hem.
Cykeln stod ju säkert där på Gamla Väster som ligger centralt i Malmö och jag hade tänkt hämta den lite senare.
Men så blev det vinter på riktigt och cykelvägarna som brukar hållas öppna året runt i Malmö blev helt plötsligt livsfarliga att använda.
Dagarna gick och blev till veckor som blev till månader. Det ryktades dessutom att det skulle ha varit storstädning på gården där cykeln stod och att den (min fina cykel alltså) eventuellt skulle ha skickats till tippen.
Så det var med en viss bävan jag tog mig samman och begav mig till Gamla Väster i dag.
Men där stod den, min trogne gamle vän (den var ju låst), och däcken var lika hårt pumpade som när jag lämnade den för snart tio veckor sedan.
Och jag hade inte glömt hur man cyklar, även om det kändes ovant (bilden här ovan på skönheten är för övrigt tagen sommartid).
Min fyrhjuling, Golfen, fick också en del av kakan i dag: ny halvljuslampa ditsatt för det facila priset 295 kronor.
Och så noterar jag att det så kallade rut-avdraget (pigavdraget) verkar vara till störst glädje för folk som kanske är i minst behov av skatteavdrag. Detta trots att det påståtts att vår välfärd tycks hänga på detta avdrag som ska förvandla kriminella (arbetsgivare som använder svart arbetskraft) till laglydiga och ge jobb åt hela Sveriges befolkning.
Någon som är förvånad?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

6 kommentarer:

Eva Nygren sa...

En märklig vinter när det går mer än två månader innan man kan hämta cykeln från Väster till din nejd! Skönt att den var intakt. Vi har också en Golf, skön bil att köra. Men det är nog många som har en, kanske en av de vanligaste i Sverige, vad tror du?

Angående rut-avdraget så är det ju på sätt och vis märkligt att bara höginkomsttagarna använder det. Jag är själv medelinkomsttagare och jag vet att många i min inkomstgrupp har svart städhjälp. Man jobbar heltid och har råd att ha någon som städar åt en två gånger i månaden. Jag skulle ha trott att det var fler i den gruppen alltså, som använder rut-avdraget. Jag förstår själv inte varför det inte kan finnas rut om det finns rot. Rotavdraget kommer ju också till stor del dem till godo som redan har det gott ställt.

Eva Nygren sa...

Eller bara, det blev fel, att så många fler höginkomstagare använder det.

Mikael K sa...

Man glömmer aldrig hur man cyklar.

Jah Hollis sa...

Eva: Ja, det är varit en ovanlig vinter för de flesta av oss antar jag, sedan kunde jag ju hämtat cykeln tidigare om jag ansträngt mig lite mer. :-)
Golfen är väl rätt vanlig, men somliga drar sig ju för att betala för den tyska kvaliteten. Tycker att plastiga, billigare asiatiska bilar är att föredra.

MK: Jag fick ju något av en test av det påståendet nu. Och det verkar ju stämma. :-)

Erik sa...

Grattis till cykelåterseendet efter vintern. Ingen pyspunka heller. Måste vara skönt att ha cykeln under kontroll igen. Cykla försiktigt. Isen må vara borta, men grus på asfalt kan också vara halt! ;-) Klokt om Rut, tycker jag.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag förstår inte varför jag ska få skattesubvention om någon kommer hem till mig och tvättar mina kläder men inte om jag tar dom till kemtvätten. Nej, avskaffa RUT och sätt åt skattesmitarna.