Twingly statistik

tisdag 23 mars 2010

Mystiska idéer frodas inom Alliansen

Det sägs att Sverigedemokraterna är det parti som lockar till sig mest snedseglare i den svenska politiken, men frågan är var Alliansen hittar alla sina stjärnskott.
Just nu är justitieminister Beatrice Ask i hetluften efter att ha slängt ut sig ett förslag om att misstänkta sexköpare skulle pekas ut så att det skulle bli allmänt känt vad det är de misstänks för.
Hennes chef, statsminister Fredrik Reinfeldt, försökte vifta bort det hela i Ekots lördagsintervju senast med något om att det där var något som "Bea" sagt (men tydligen underförstått då inte menade allvar med).
Sossarnas skuggjustitieminister Thomas Bodström verkar ha tagit Bea mer på allvar. Nu kräver han att Beatrice Ask ska lämna sitt jobb på grund av det hon sagt.
Men det här med att ändamålen tycks helga medlen är ett rätt utspritt synsätt inom partierna i Alliansen, inte bara hos moderaterna.
I Olofström föreslår en folkpartist vid namn Emanuel Norén att man i jakten på skolelever som använder droger ska låta narkotikahundar sniffa sig igenom skolorna.
Det ska ske när eleverna slutat för dagen, och sedan blir det väl någon som (kanske helt oskyldigt) råkar illa ut och pekas ut om hunden skulle markera något.
Jag kan inte veta vad som rör sig i huvudet på Emanuel Norén, men hela idén låter ju totalt befängd, och som ytterligare ett steg mot ett övervakningssamhälle som jag trodde liberaler var emot.
Men tvärtom tycks det vara inom de liberala kretsarna som de verkliga storebrorsidéerna frodas.
Och de tycks komma från Bror Duktig-figurer (både manliga och kvinnliga) som väl anser sig ha "rent mjöl i påsen", och som väl anser att alla som har det ska stå ut med vad som helst för att man ska komma åt dem som inte har det.

Tänk på detta när det är dags att rösta i höst.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Jepp, tänk på det! Fast jag hoppas på Alice Åström som skuggjustitieminister - Bodström ska ju till amerikat.

pappaemanuel sa...

Tack för uppmärksamheten!