Twingly statistik

lördag 5 juni 2010

Tom Waits gästredaktör för Mojo nummer 200

Jag blev lite förvånad när posten damp ner genom brevlådan framåt sextiden på sena eftermiddagen i dag.
Det var då post från posten Posten och inte från konkurrerande posten Bring (tidigare Citymail).
Jag vet inte om det var en engångsföreteelse eller om posten ska komma så sent i fortsättningen.
Nåja, med i det som damp ner var senaste numret av Mojo, det brittiska musikmagasinet som nu kommit upp till utgåva nummer 200.
Det firar man bland annat med att låta Tom Waits vara gästredaktör för nummer 200, och med stiligt guldtryck på omslaget.
För alla som gillar Waits är tidningen ett givet köp, han inte bara medverkar med text och foto, nummer 200 handlar också rätt mycket om Tom Waits och hans musik.
På redaktör Waits initiativ innehåller Mojo 200 även en lång intervju med Harry Belafonte som ska ha varit en stor influens på Tom Waits sätt att skapa musik (redan Dylan hyllade ju Belafonte i sin Chronicles).
Det var ju också på en Harry Belafonteskiva som Bob Dylan (på munspel) för första gången gjorde en inspelning för den kommersiella skivmarknaden (hur det gick till berättar Belafonte i Mojo).
Belafonte har en lång och intressant historia som skådespelare (gick i samma teaterklass som Marlon Brando) och sångare och är långt ifrån den där glade calypso-Nissen som många kanske tagit honom för.
Kolla själva i Mojo 200!
Tidningen innehåller dessutom en läsvärd genomgång av vad som hänt inom musiken under tiden de 200 numren har kommit ut.
Och mycket annat.

Som Mojo brukar göra.

Jah hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Erik "Semlan" sa...

Antar att den brittiska blaskan snart finns i Pressbyrån eller hos Bengans alternativt Pet Sounds? Jag är ingen prenumerant, men trogen läsare. Eftersom jag är stor fan av Tom Waits musik (både äldre jazziga och yngre skivor som Mule variations och trippeln) är juninumret ett måste. Tack för tipset!

Jah Hollis sa...

Håll till godo. Den lär dyka upp när som helst i välsorterade tidningsbutiker. Jag har också lyssnat länge till Tom Waits, genom hans olika perioder (och gillar det mesta) och även sett honom live ett par gånger.