Twingly statistik

söndag 20 februari 2011

Mystiskt beteende i kollektivtrafiken 1

Jag börjar få stor erfarenhet av kollektivtrafiken nu och jag måste säga att man får bevittna prov på rätt märkligt beteende titt som tätt.
Häromdagen åkte jag som vanligt buss 4 hemifrån och ner till Malmö C för att fortsätta med Öresundståget därifrån.
När vi närmade oss hållplatsen vid Caroli kyrka (som ju avkristnats, eller vad man säger, och ska byggas om för profan verksamhet) stod det en man på hållplatsen och vinkade för att stanna bussen.
Busschauffören körde kallt förbi och ett sus gick igenom passagerarskaran.
En äldre, prudentligt klädd man i vitt hakskägg blev tydligen heligt förbannad och ställde sig blixtsnabbt upp och vrålade rakt ut: Ja, men stanna då för faaaaen!
Och stannade gjorde chauffören, en bit längre fram dit hållplatsen där den vinkande mannen stod är tillfälligt flyttad.
Ingen utom chauffören (inte heller den vinkande mannen) hade tydligen fattat att hållplatserna på båda sidan gatan flyttats (med tydlig skyltning om det) på grund av att kyrkoområdet nu är byggarbetsplats och det kan bli trångt för bussarna att stanna där.
Jag undrade var denna ilska den vitskäggige uppbådade kom ifrån.
Kanske kom den så snabbt för att chauffören, som så många inom kollektivtrafiken i Malmö såg ut att vara invandrare? Dessvärre är det fullt möjligt.

Chauffören som gjort helt rätt (den vinkande mannen fick förflytta sig en bit till fots, men kom med bussen) sade inget, inte högt i alla fall.
Den vitskäggige och hans lika prudentliga (dock ej vitskäggiga) hustru steg av bussen utan ett ord till ursäkt för mannens hätska utfall mot chauffören.
Den vinkande mannen däremot tackade för att han kom med bussen.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Erik "Semlan" sa...

Tror folk lär sig av politikerna! De brukar sällan be om ursäkt när de gör fel. Folk i Skåne är kanske väldigt politiskt aktiva?

Jah Hollis sa...

Jag vet inte om skåningar är speciellt politiskt aktiva. Men att säga ursäkta när man gjort fel verkar vara svårt rent allmänt.
Och på tal om politiker: Jag ska rita ett stort kors i taket den dagen Carl Bildt erkänner ett fel han begått eller ber om ursäkt för något han sagt eller gjort.

Alla smutsiga detaljer sa...

Men va? Vaddå folk lär sig av politiker? Galet. Jag tror inte folk behöver instruktioner för att bete sig vare sig småpuckat eller (smyg)rasistiskt.

Jah Hollis sa...

Jag tror att politikers sätt att bete sig smittar av på "vanligt folk". Kan dom så kan vi. Just Carl Bildts snorkiga sätt att aldrig erkänna att han kan ha gjort något fel tror jag kan vara modell för många andra.
Tänk så många som säger sitt eviga "ingen kommentar" till media eftersom de hört politiker säga så och komma undan med det.